Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα (Video)


Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη βουλή πριν από λίγο. Όπως είπε τον μνημόνιο επιδείνωσε την κρίση και τόνισε ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για το ευρώ, αλλά απειλή για τους τοκογλύφους και τις αγορές. Αντίθετα, χαρακτήρισε απειλή για το ευρώ την κυβέρνηση η οποία, πρόσθεσε, θα μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1950.

"Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας. Είστε η τελευταία στάση στην πολιτική του μνημονίου, είμαστε η αφετηρία για την ανοικοδόμηση του τόπου", επισήμανε .


Ανέφερε ταυτόχρονα ότι τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα την πυροδότησαν η φοροαποφυγή και οι φοροαπαλλαγές μεγάλων κεφαλαίων και επειδή για δεκαετίες βασίλευε ο εκσυγχρονισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής, των υπερκοστολογήσεων των εξοπλισμών.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά και κατά της Γερμανίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Βερολίνο οδηγεί στη διάλυση της Ευρώπη. "Μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας ότι "πλέον είναι υπουργός Οικονομικών και όχι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ ούτε μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου", ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  είπε ότι "ο ρόλος του Βενιζέλου είναι να κάνει την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ".

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: