Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η Χρυσή Αυγή προσλαμβάνει εταιρείες σεκιούριτι για να περιπολούν στο κέντρο

Το νόμο στα χέρια της θέλει να πάρει η Χρυσή Αυγή, αφού ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με τρεις εταιρείες σεκιούριτι, ώστε να αναλάβουν από κοινού τη φύλαξη υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο, όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», οι υπάλληλοι των εταιριών φύλαξης θα περιπολούν σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής, και θα ενημερώνουν την αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση.

Επίσης, η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καλύψει τα κενά προσωπικού στις εταιρείες αυτές με άνεργα μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κομματική επιχορήγηση.


Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστεί με εταιρίες φύλαξης, δημιουργεί προβληματισμό  στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του νέου υπουργού κ. Νίκου Δένδια κατά την ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιικό ούτε από το αξιακό μας δίκαιο. Γνωρίζετε ότι δεχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησής μας από τη μια ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και την απόπειρα υποκατάστασης από την αντίπερα ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος», δήλωσε με νόημα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη Χρυσή Αυγή και τις προθέσεις της.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: