Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

«Τριάρα» με... σφραγίδα «Μέσι»


Οταν όλα για τον ΠΑΟΚ έμοιαζαν μουντά στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Τούμπας (3-0), η ηλιαχτίδα φωτός ήρθε από έναν παίκτη που έχει συνηθίσει να θαμπώνει με την αγωνιστική του δράση αλλά πρόλαβε ήδη ν’ αμφισβητηθεί πολύ στη νέα του ομάδα.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ξεκίνησε μάλλον... αναγκαστικά από τον Φερνάντο Σάντος στο αρχικό σχήμα του «Δικέφαλου», καθώς οι ελλείψεις στο έμψυχο δυναμικό δεν επέτρεπαν πολυτέλειες στον Πορτογάλο τεχνικό και με την απόδοσή του στο β’ μέρος αποτέλεσε το «Α και το Ω» στο να μετατραπεί μια αναμέτρηση γεμάτη άγχος για τους γηπεδούχους σε θρίαμβο.

Και τι δεν έκανε ο «Μέσι των φτωχών» για να ξεχαστεί από τους περίπου 16.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στην Τούμπα, η κακή εμφάνιση του α’ μέρους κι οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν προς τα πρόσωπα παικτών και Σάντος να μετατραπούν σε ζεστό χειροκρότημα κι επιστροφή της αισιοδοξίας.

Μετά το 60’ όταν κι οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, βάζοντας τέλος σε ένα νωθρό έως κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ο Κουτσιανικούλης ήταν «μέσα» και στις τρεις φάσεις που από το 62’ έως και το 73’ μετέτρεψαν το «στείρο» 0-0 στο «πλούσιο» 3-0.

Στο 62’ αρχικά, σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο «Μέσι»προσπάθησε να πλασάρει τον Μπλάζιτς, που απέκρουσε προσωρινά, για να πάρει το «ριμπάουντ» ο Βιεϊρίνια και ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 65’ ο Κουτσιανικούλης έβγαλε τον Φιλομένο απέναντι από τον Μπλάζιτς και ο νεοφερμένος Αργεντινός με εξαιρετικό «σκαφτό» σουτ έκανε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ «έγραψε» ο ίδιος ο πρώην άσος του Εργοτέλη με δεξί φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής.

Οι δύο ομάδες εξάλλου, είχαν από ένα δοκάρι. Με τον Μουσλίμοβιτς στο 59’ οι γηπεδούχοι και με τον Μπάρκογλου στο 71’ (κεφαλιά) οι φιλοξενούμενοι, που στο α’ μέρος είχαν κατορθώσει με μαζική άμυνα να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία τους.

Σύμμαχος του συγκροτήματος του Βούκοτιτς οι πολλές απουσίες των γηπεδούχων (ούτε 18άδα δεν συμπλήρωναν), ο κακός αγωνιστικός χώρο, το άγχος της πρεμιέρας και η ζέστη. Στο β’ μέρος ωστόσο, μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και ήταν η τελική νικήτρια.

Κίτρινες: Αμπουμπακαρί, Φιλομένο, Μαλεζάς - Κόλτζος


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς (79' Βερόν), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (46' Φιλομένο), Μπιζέρα (78' Σαβίνι), Αμπουμπακαρί

ΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μαρτορέλ, Σερτζίνιο (79' Μπαλβορίν), Ζησόπουλος, Μπράνκο (59' Μασάδο), Ταραλίδης (73' Μπούσι), Καψής, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: