Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ισοπαλία του «Ήρα» με Λοκομοτιβ Μέζντρα


Ισόπαλο 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στον Ηρακλή και την Λοκομοτιβ Μέζντρα. Οι «κυανόλευκοι» παρότι αγωνίσθηκαν με βασικούς ποδοσφαιριστές ήταν μέτριοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τους Βούλγαρους. Το γκολ των Θεσσαλονικέων πέτυχε ο Παπαζαχαρίας στις καθυστερήσεις του φιλικού αγώνα. Για ένα ημίχρονο αγωνίσθηκε ο Ντάλα Μπόνα.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ στο σημερινό φιλικό με αντίπαλο την Λοκομοτιβ Μέζντρα χρησιμοποίησε ενδεκάδα πρωταθλήματος με μοναδική αλλαγή αυτή του Ιβάν Μπόσνιακ αντί του τραυματία, Ντένις Επστάιν σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Στο πρώτο ημίχρονο ο απολογισμός για τους Θεσσαλονικείς ήταν φτωχός από φάσεις. Μόλις δύο των αριθμό. Στο 12ο λεπτό καλό σουτ του Ντίκα η μπάλα καταλήγει άουτ και στο 26’ εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, ο Ιβάνοφ με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει τη μπάλα.

Η ομάδα του ΌΛεγκ Προτάσοφ δέχτηκε γκολ στο 16’ από τον Χαζούροφ από ένα σοβαρό λάθος των αμυντικών. Ο Ουκρανός τεχνικός δοκίμασε ένα σχήμα μ' ένα μόνο κλασικό πλάγιο χαφ τον Τουμά και τον Μπόσνιακ να πλαγιοκοπεί από την αντίθετη πλευρά από εκείνη που έπαιζε ο Σουηδός (ξεκίνησε στα δεξιά και γύρω στο 30' πέρασε στα αριστερά).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τρεις αλλαγές. Ο Περπερίδης μπήκε στη θέση του Γιαννούλη, ο Ντάλα Μπόνα αντικατέστησε τον Παπαστεριανό στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Παπαζαχαρίας τον Κατσαμπή στο κέντρο της άμυνας. Η εικόνα της ομάδας όμως δεν βελτιώθηκε σημαντικά, ασχέτως αν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Παπαζαχαρία, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης. ΟΙ Βούλγαροι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 51ο λεπτό. Τετ-α-τετ του Πέτκοφ, ο Παπαζαχαρίας με σωτήρια επέμβαση ανακόπτει τον Βούλγαρο. Στα τελευταία πέντε λεπτά της φιλικής αναμέτρησης ο Ηρακλής έγινε απειλητικός. Στο 85' φάση διαρκείας στην περιοχή της Λοκομοτίβ, σουτ του Ντίκα, η μπάλα, έπειτα από κόντρα, στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Στο 90' ο Περπερίδης επιχειρεί την σέντρα, πρώτη κεφαλιά του Ντίκα, δεύτερη του Γιάκομπ, ο Λίνκοφ με σωτήρια επέμβαση απομακρύνει σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Παπαζαχαρίας παίρνει το ριμπάουντ από την ασθενή επέμβαση του Ιβάνοφ και με προβολή διαμορφώνει το τελικό 1-1.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής (46' Παπαζαχαρίας), Λέκι, Γιαννούλης (46' Περπερίδης), Ντιέ, Παπαστεριανός (46' Ντάλα Μπόνα), Τούμα, Ντίκα, Μπόσνιακ (73' Βουτσιάς), Γιάκομπ.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΕΖΝΤΡΑ: Ιβάνοφ, Χριστόζοφ, Πάζιν, Μοράλες, Στάνκοφ, Σοφρόνιεφ, Πέτκοφ, Ίλιεφ, Αν. Τοντόροφ, Τούλιο, Χαζούροφ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Λίνκοφ, Ζάρεφ, Μάτεφ, Ισά, Ουζούνοφ, Λ. Τοντόροφ.

Έφεση για το κεκλεισμένων

Έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, που τιμωρεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και με πρόστιμο 60.000 ευρώ, για τα γεγονότα του Ηρακλής - Άρης, θα ασκήσει στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ο νομικός του Ηρακλή Χάρης Γρηγορίου, την Δευτέρα 07/09. Ο λόγος έχει να κάνει με το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο κάνει λόγο για "εκτεταμένα επεισόδια" και όχι για μεμονωμένο περιστατικό.

Για τεράστιες ευθύνες της εταιρίας που ανέλαβε τη φύλαξη του Καυτανζογλείου, έκανε λόγο ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής, Χάρης Γρηγορίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero».

«Πιστεύω ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της εταιρείας σεκιούριτι», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια σχολίασε την απόφαση και εξήγησε για ποιο λόγο η ΠΑΕ Ηρακλής θα καταθέσει έφεση: «Με λυπεί που η απόφαση χαρακτηρίζει τα επεισόδια εκτεταμένα και ως Ηρακλής θα κάνουμε ένσταση γι’ αυτό. Κρίνοντας το ύψος του προστίμου, ήταν σε καλό επίπεδο. Την Δευτέρα πάντως θα γίνει έφεση για να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός ως εκτεταμένα επεισόδια καθώς στην συνέχεια ο Ηρακλής θα θεωρηθεί υπότροπος σε περίπτωση που γίνουν επεισόδια κι άλλη φορά. Για να αυξηθεί η ποινή, θα πρέπει να κάνει ένσταση ο πρόεδρος της Επιτροπής. Αν γίνει αυτό, η υπόθεση θα συζητηθεί πάλι από την αρχή. Αν κάνουμε μόνο εμείς τότε δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της ποινής».

Για την ένσταση του Άρη, είπε: «Δεν ανησύχησα για την ένσταση του Άρη από την αρχή και το είχα πει μάλιστα και στους ανθρώπους της διοίκησης του Ηρακλή. Στον κανονισμό δεν προβλέπεται τέτοιου είδους ένσταση, οπότε ήταν αβάσιμη. Ο Άρης σαφώς και μπορεί να κάνει ένσταση, έχει το δικαίωμα, αλλά και πάλι δεν ανησυχώ».

Πηγή: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: