Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η μεγάλη ώρα για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ

Αντιμετωπίζει απόψε (9:30, Mega) την Ελβετία

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στην Ελβετία.

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε. Με νίκη στο αποψινό παιχνίδι με την Ελβετία στη Βασιλεία (9:30 μ.μ., Mega) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σφραγίζει το εισιτήριο για το Μουντιάλ που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Βέβαια ακόμα και η ισοπαλία θα είναι ευπρόσδεκτη, καθώς θα διατηρήσει την υπέρ μας κατάσταση στη βαθμολογία του ομίλου και το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι αρκετά βατό.

Με ήττα θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα όσον αφορά στην πρώτη θέση, που στέλνει απευθείας στο Μουντιάλ, αλλά και πάλι θα υπάρχουν ελπίδες…

Ο Οτο Ρεχάγκελ, που έχει αποδειχθεί… γάτα στο να παίρνει αποτέλεσμα στα καθοριστικά ματς, δηλώνει ότι θα παίξει για τη νίκη, ωστόσο πρώτος στόχος είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Ακόμη και με ισοπαλία, θα είμαστε κοντά στο όνειρο», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες και ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο αποψινό παιχνίδι.

«Για μας είναι ξεκάθαρο ότι το ματς με τους Ελβετούς είναι ένας αγώνας σταθμός. Εχουμε όλοι συνειδητοποιήσει τη σημασία και τη σοβαρότητα της αναμέτρησης και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι.

Θέλουμε οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας από τη νίκη και καταλήγοντας στην ισοπαλία κι αν φύγουμε αλώβητοι από τη Βασιλεία, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση του ομίλου», πρόσθεσε ο επιθετικός της Σέλτικ…

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου πρόσθεσε από την πλευρά του: «Πρέπει όλοι οι παίκτες να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μη χάσουμε!

Αυτό είναι το παν! Δηλαδή να φύγουμε για τη Μολδαβία και στη χειρότερη περίπτωση να παραμείνουμε στην κορυφή του ομίλου, ισόβαθμοι με τους Ελβετούς. Αν τα καταφέρουμε, τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια θα τα κερδίσουμε μόνο με την ψυχολογία».

Η ενδεκάδα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα τους Χαλκιά, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Κυργιάκο, Μόρα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κατσουράνη, Πατσατζόγλου, Αμανατίδη, Χαριστέα και Σαμαρά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στις εθνικές μας.