Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Χαλκιδική: Αμφιτρύων Πόλις για τα Special Olympics


Τις αποστολές αθλητών των Special Olympics υποδέχεται από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου η Χαλκιδική, ως Αμφυτρίων Πόλις. Το πρόγραμμα "Host Town" αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Οι αθλητές που θα φιλοξενηθούν σε 11 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα της περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν τους Αγώνες.

Η εκδήλωση αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που σηματοδότησε την έναρξη των δραστηριοτήτων των Special Olympics, ήταν για όσους την παρακολούθησαν μια πλούσια σε συναισθήματα εμπειρία όπου κυριάρχησαν οι βασικές αρχές των Αγώνων:
Ο θρίαμβος της Θέλησης και η δύναμη της Προσπάθειας.

Οι αποστολές αθλητών και προπονητών που θα φιλοξενηθούν στη Χαλκιδική, προέρχονται από εξωτικές χώρες οι οποίες στέλνουν τους πιο αγνούς και αντάξιους πρεσβευτές τους. Bonaire, Μποτσουάνα, Μπρουνέι, Ισλανδία, Μονσεράτ, Σαμόα, Σενεγάλη, Σριλάνκα και Τουρκία είναι οι χώρες που θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της Χαλκιδικής να μάθουν περισσότερα για τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Οι πόρτες των πόλεων της Ελλάδας ανοίγουν για τους 10.000 συμμετέχοντες στους Special Olympics και όλοι οι Ελληνες στρέφουν το βλέμμα τους σε μια διοργάνωση που αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: