Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ισχυροποιείται ο Καμμένος


Η ανακοίνωση συστάσεως κόμματος από το δίδυμο Καστανίδη – Κατσέλλη αναμένεται να δώσει ώθηση και στο κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, το οποίο προτίθεται να διεμβολήσει τον δικομματισμό από τα δεξιά. Οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις δικαιώνουν το εγχείρημα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., ενώ αντίστοιχες κινήσεις εξ’ αριστερών πλήττουν την επιρροή των δύο μεγάλων κομμάτων στην συνείδηση των πολιτών.

Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο, αν αυτή η ανοδική τάση του Πάνου Καμμένου θα αντέξει στην πόλωση και στις πιέσεις που θα ασκήσει η Συγγρού εν όψει των επερχομένων εκλογών. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα και με σημερινά δημοσιεύματα, ο Πάνος Καμμένος δεν θα αρκεστεί στην προσέλκυση στελεχών και βουλευτών από την Νέα Δημοκρατία ούτε στο ενδεχόμενο σχηματισμού κοινοβουλευτικής ομάδος σε περίπτωση προσχώρησης και του Χρήστου Ζώη.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» εννέα συνολικά βουλευτών από την Νέα Δημοκρατία. Σε χθεσινή σχετική σύσκεψη στην βουλή συμμετείχαν οι Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσων,) Μαρία Κόλια -Τσαρουχά (Σέρρες), Έλενα Κουντουρά (Α΄Αθήνας), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Παναγιώτης Μελάς (Α΄ Πειραιά), Μιχάλης Γιαννάκης (Βοιωτίας). ενώ θεωρείται πιθανή και η συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Ζώη και Γιώργου Βαγιωνά.

Ήδη ο Πάνος Καμμένος, πριν καν ολοκληρώσει την ένταξη των ανωτέρω βουλευτών στον σχηματισμό του, συζητά και με δύο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι όμως δεν είναι από τους πιο προβεβλημένους. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, δείχνουν αισθητά ενοχλημένοι από την στροφή που έχει κάνει το κόμμα προς τα άκρα. Πληροφορίες λένε μάλιστα, ότι σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επιστρατεύσει ακροδεξιά στελέχη, τα οποία μέχρι πρότεινος δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την Καλιρρόης, η έξοδος για τους δύο βουλευτές θεωρείται βεβαία.

Ο βασικότερος ωστόσο στόχος του Πάνου Καμμένου είναι η ένταξη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» μίας προσωπικότητος κύρους, οι οποία πιθανόν να λειτουργήσει και ως εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος. Τα διαδικτυακά κουτσομπολιά μιλούν για τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, όμως οι πληροφορία αυτή ελέγχεται, καθώς το προφίλ του διακεκριμένου Έλληνα Οικονομολόγου δεν ταιριάζει στην λαϊκιστική οδό που έχει επιλέξει ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, σημαντικό πρόβλημα για τον Πάνο Καμμένο είναι η δεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει την επιστροφή στο μαντρί πολλών εκ των νυν υποστηρικτών του, οι οποίοι δεν έχουν ως κεντρικό πολιτικό τους κριτήριο το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο. Αν μάλιστα το νέο δίλημμα που θέτει η προεκλογική στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά, «Μέσα ή έξω απ’ την Ευρώπη» επικρατήσει, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο, όχι μόνο για τον Πάνο Καμμένο αλλά για το σύνολο των μικρών κομμάτων της δεξιάς.

Πηγή: Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: