Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στο πειθαρχείο ο Άδωνις Γεωργιάδης


Άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο έντονος λόγος του Άδωνι Γεωργιάδη και οι λέξεις που χρησιμοποίησε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή (απουσίαζε από την αίθουσα) αποκαλώντας τον «άχρηστο και ανίκανο επειδή δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τους μικροπωλητές μετανάστες μπροστά από το Πανεπιστήμιο» έβαλε φωτιά στην Ολομέλεια.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, προσπάθησε να επαναφέρει στην τάξη το βουλευτή του ΛΑΟΣ υπενθυμίζοντάς του ότι είναι υπότροπος στις φωνές και τις υβριστικές εκφράσεις και ότι την επόμενη φορά θα του επιβάλλει πειθαρχική ποινή!


«Οι ύβρεις του κυρίου Γεωργιάδη συσπειρώνουν ακόμα περισσότερο την κοινοβουλευτική μας ομάδα και κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε σε έντονο ύφος ο Χρήστος Πρωτόπαπας, διευκρινίζοντας στον Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν θα δεχθούν πλέον άλλες υβριστικές εκφράσεις.

Σκληρότερος στην απάντησή του ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος είπε πως «ο κύριος Γεωργιάδης μπέρδεψε την Ολομέλεια με τις τηλεοπτικές εκπομπές και ότι στην αίθουσα δεν γίνονται αγοραπωλησίες».

Εννοούσε τις τηλεπωλήσεις βιβλίων του Άδωνι.

Αγανακτισμένη εμφανίστηκε και η Σούλα Μερεντίνη η οποία είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν θα του επιτρέψει πια να χρησιμοποιεί αυτόν τον καταγγελτικό λόγο αλλά και ούτε και να μιλά εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λέγοντάς τους ότι τη μια κλαψουρίζουν την άλλη επαινούν και την επομένη εκλιπαρούν.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ζήτησε να απαντήσει αλλά ο αντιπρόεδρος του διευκρίνισε πως θα του έδινε το λόγο μόνο για να ζητήσει συγγνώμη.

Και κει που τα πράγματα πήγαν να ηρεμήσουν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και όλοι έγιναν από δυο χωριά χωριάτες.

«Επί δύο χρόνια κύριοι του ΠΑΣΟΚ μιλούσατε για κόμμα σωφροσύνης και μετριοπάθειας. Τα καλύτερα λέγατε για το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Ξέρετε όμως τι λέει ο λαός: «Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεββάτι», είπε ο βουλευτής κάνοντας τον Αστέριο Ροντούλη να ωρύεται από κάτω.

Και για να μην παρερμηνευτεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ως «πονηρός βλάχος», να διευκρινίσει ότι ο ίδιος κατάγεται από δύο χωριά της Ηπείρου και ότι οι χωριάτες γονείς του τον δίδαξαν να αγωνίζεται με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις και προπηλακισμούς.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: