Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το έκτακτο τέλος ακινήτων πλήττει και την ΕΜΣ

Περισσότερα από 120.000 ευρώ ετησίως θα χρειαστεί να καταβάλλει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) μόνο για το έκτακτο τέλος ακινήτων των κτιρίων της, συνολικού εμβαδού 15.000 τ.μ. Από τα κτίρια αυτά, τα οποία είτε τα κληροδότησαν Μακεδόνες ευεργέτες είτε ανεγέρθηκαν με χορηγίες και κρατικές ενισχύσεις, χρηματοδοτείται το έργο της Εταιρείας.

Μόνο για το κτίριο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εμβαδού 11.000 ευρώ, η Εταιρεία αναγκάζεται να πληρώσει έκτακτο τέλος 55.000 ευρώ, αν και το Θέατρο τής οφείλει μισθώματα 265.000 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΜΣ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΜΣ σημειώνει ακόμη ότι «η πατρίδα έπληξε ήδη βαρύτατα τη δυνατότητα της Εταιρείας να την υπηρετεί»,
καθώς φορολόγησε με 20% όλα τα μισθώματά της και με τον ανώτατο συντελεστή του έκτακτου τέλους όλα τα μισθωμένα ακίνητά της. «Κρίμα που η ελληνική δημοκρατία επιβεβαιώνει σήμερα εμπράκτως ότι εν Ελλάδι ουδεμία πατριωτική πράξη παρέμεινε ποτέ ατιμώρητος. Παρ' όλα αυτά, η Εταιρεία παραμένει αταλάντευτα αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη Μακεδονία έναντι παντός τιμήματος», επισημαίνεται.

Η ΕΜΣ, μη κερδοσκοπικό σωματείο με μέλη 920 Θεσσαλονικείς, έχει εκδώσει πάνω από 250 επιστημονικές εκδόσεις από το 1939, ενώ φέτος δώρισε 4.538 αντίτυπα των εκδόσεών της σε 55 βιβλιοθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: