Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Α. Λαφαζάνη - Ι. Γιώργου για τα έργα του Νομού


Τα ανοιχτά ζητήματα των έργων συζήτησαν στη σημερινή συνάντησή τους ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου. Γενικά υπήρξε ταύτιση απόψεων για τις προτεραιότητες και τον τρόπο προώθησης των σε εξέλιξη έργων.
Ιδιαίτερα συζητήθηκαν:

1. Η εμπλοκή του έργου του Λυκείου Πολυγύρου.
Συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ που έχει διαθέσιμους πόρους και η έναρξη των εργασιών κατασκευής το ταχύτερο δυνατόν αφού δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα τυπικό ή ουσιαστικό εμπόδιο.

Άποψη του Βουλευτή είναι ότι η αναφορές τοπικών παραγόντων σε έλλειψη χρηματοδότησης είναι ανακριβείς και σκοπό έχουν την συγκάλυψη των ευθυνών για την αδράνεια τους επί ενάμιση χρόνο.
Σε κάθε περίπτωση ο ισχυρισμός για έλλειψη χρηματοδότησης αναφέρεται αποπροσανατολιστικά στον Ο.Σ.Κ. που πράγματι ούτε έχει, ούτε είχε ποτέ λεφτά για το λύκειο Πολυγύρου. Η λύση ήταν πάντοτε η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ όπως από το 2007 προτείνει ο Βουλευτής και όπως έγινε με το Λύκειο Μουδανιών, τα σχολεία της Γαλάτιστας και των Καλυβών αλλά και με αρκετά άλλα σχολικά κτίρια του Νομού.

2. Η συνέχιση του έργου του λιμανιού της Ουρανούπολης.
Επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση ότι το έργο είναι πρώτης προτεραιότητας για το Νομό και θα καταβληθούν προσπάθειες για τη συνέχιση της χρηματοδότησής του. Ο Βουλευτής υπενθύμισε την θέση του ότι το έργο κακώς εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από όπου είναι δύσκολη η χρηματοδότησή του και πέρα από την δέσμευσή του για προσπάθεια συνέχισής της χρηματοδότησής του θα εξετάσει την δυνατότητα μεταφοράς του στο ΕΣΠΑ.

3. Η ολοκλήρωση της παράκαμψης των Βραστάμων.
Είναι έργο σε εξέλιξη και η σημασία του επιβάλλει κοινές προσπάθειες για την ολοκλήρωσή του.

4. Δρόμος Μουδανιών – Ποτίδαιας.
Συμφωνήθηκε να προωθηθεί πρόταση για εφαρμογή της λύσης που προτείνουν όλοι οι φορείς της Χαλκιδικής δηλαδή κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων και λωρίδας έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση με διαχωριστικό στηθαίο. Η λύση αυτή απαιτεί λιγότερο χρόνο και πολύ μικρότερο κόστος κατασκευής.

Υπάρχει επιπλέον η κοινή εκτίμηση ότι η μεταφορά του έργου από την αρμοδιότητα της Εγνατία A.E. στην Περιφέρεια θα διευκολύνει την προώθησή του.

Για τα υπόλοιπα έργα του Νομού έγινε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση που θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: