Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στους δρόμους με άρματα οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ


Διατεθειμένοι να βγάλουν άρματα μάχης Leopard (ΛΕΟ2) στους δρόμους και να παραδώσουν οι ίδιοι σε συμβολικές παραδόσεις αυτών σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας και οι πρωθυπουργός, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ (Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων), στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για άρματα μάχης που κατασκευάζονται στην ΕΛΒΟ και ο κόσμος τα γνωρίζει κυρίως από τη συμμετοχή τους στις στρατιωτικές παρελάσεις. Οι εργαζόμενοι, μ ε τον τρόπο αυτό σκέφτονται να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και να ασκήσουν πιέσεις προς ΥΕΘΑ, κυβέρνηση και διοίκηση, ώστε η ΕΛΒΟ να αποκτήσει αντικείμενο εργασίας, αφού τα τελευταία χρόνια φυτοζωεί.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τον επόμενο χρόνο η βιομηχανία θα μείνει με μηδενικό παραγωγικό αντικείμενο και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στην ΕΛΒΟ.

Ενδεχομένως η συμβολική παράδοση του πρώτου άρματος μάχης να γίνει στο προσεχές διάστημα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Αν σύντομα δεν βρεθεί λύσει στο κεφάλαιο ΕΛΒΟ οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να οργανώνουν κινητοποιήσεις και να ασκούν πιέσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν τις ημέρες των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τον πρωθυπουργό.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τι άλλο θα δούμε ακόμα στους δρόμους;

Μετά τα τάνκς τι άλλο θα ακολουθήσει;

Είναι δυνατόν; δεν έχει ξαναγίνει... Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα...;

Δεν υπάρχουν σχόλια: