Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Νεκρός 74χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Σοχό


Τα καλοκαιρινά «τερτίπια» του καιρού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, στοιχίζοντας και ανθρώπινες ζωές.

Ενας 74χρονος αγρότης βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Σοχού και Μαυρούδας Θεσσαλονίκης, όταν εν μέσω σφοδρής καταιγίδας εγκλωβίστηκε με το τρακτέρ του στη μέση ενός χειμάρρου και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Επειτα από μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα, οι ουρανοί «άνοιξαν» πάλι από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο σε κάποιες περιοχές, προκαλώντας καταστροφές. Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα επλήγη ο νομός Σερρών και κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας, όπου η ισχυρή βροχόπτωση συνοδεύτηκε από χαλάζι, προκαλώντας καταστροφές σε μεγάλες εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες.

Πλημμύρα
Επίσης, πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών σε αρκετά χωριά, έκλεισαν δρόμοι από κατολισθήσεις, ενώ στο χωριό Βέργη κεραυνός έπληξε διώροφη κατοικία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατέστρεψε τη στέγη. Με την επέμβαση γειτόνων και πυροσβεστών η φωτιά σβήστηκε, ενώ απεγκλωβίστηκε σώα μία νεαρή γυναίκα που βρισκόταν στο σπίτι.

Στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης η ισχυρή βροχή προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια στο Σοχό και στη Μαυρούδα και ζημιές σε αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Βόλβη και στη Ρεντίνα.

Προβλήματα προέκυψαν, επίσης, στην Αρναία Χαλκιδικής και σε περιοχές των νομών Κιλκίς και Πιερίας.

Στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία Χαλκιδικής, δήμοι και ομάδες εθελοντών πραγματοποιούσαν χθες περιπολίες στα δάση για τον κίνδυνο πυρκαγιών εξαιτίας των ενισχυμένων ανέμων. Δύο εστίες -μία σε κάθε χερσόνησο- που ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου από πτώσεις κεραυνών, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, με τη συνδρομή και πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: