Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στην Αυστρία οι "κυανόλευκοι"

Στο αθλητικό κέντρο του Φούσλσι, λίγο έξω από το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η αποστολή του Ηρακλή. Νωρίς το πρωί σήμερα (13/07) η αποστολή "πέταξε" με προορισμό το Μόναχο. Στη βαυαρική πρωτεύουσα την παρέλαβε το λεωφορείο της ΠΑΕ και οδικώς μετέβη στο αθλητικό κέντρο του Φούσλσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Κατά την αναχώρηση έγιναν δηλώσεις από τον Όλεγκ Προτάσοφ και αρκετούς ποδοσφαιριστές. Η BLUEARENA ήταν εκεί και σας τις μεταφέρει..

ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ: "Κάθε προετοιμασία είναι σημαντική. Έχουμε αρχίσει τη δουλειά εδώ και μία εβδομάδα με δυνατές προπονήσεις. Σε κάθε ομάδα που πηγαίνεις πάντα κάνεις προσπάθεια για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Πάντα έχεις καινούριους παίκτες. Μέχρι τώρα έχουμε δει κάποια πράγματα που θέλαμε. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Είναι κάπως νωρίς το πρώτο φιλικό που θα δώσουμε, μας ζήτησαν οι Πολωνοί να παίξουμε μια μέρα νωρίτερα και δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε τον βαθμό πληρότητας που θα θέλαμε σε όλες τις θέσεις, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το υλικό που έχουμε. Θα δουλέψουμε έτσι όπως είμαστε και θα προσπαθήσουμε στα επίσημα παιχνίδια να είμαστε όπως πρέπει. Για την περαιτέρω ενίσχυση, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε κάτι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος".

ΝΤΕΝΙΣ ΕΠΣΤΑΪΝ: "Είναι πολύ σημαντικό που θα είμαστε όλοι μαζί στην Αυστρία για να δουλέψουμε. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Πρώτος μας στόχος είναι η δουλειά, το να γίνουμε ομάδα. Έχουν έρθει καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να δέσουμε ως ομάδα. Στόχος μας είναι ν' αρχίσουμε καλά το Πρωτάθλημα και στις πρώτες αγωνιστικές να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Να κερδίσουμε επιτέλους στην πρώτη αγωνιστική και μετά να προσπαθήσουμε με τον Άρη για τη δεύτερη νίκη".

ΙΒΑΝ ΜΠΟΣΝΙΑΚ: "Πάμε στην Αυστρία για να συνεχίσουμε τη δουλειά. Στα παιχνίδια που θα δώσουμε στην Αυστρία θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο και στη συνέχεια στους αγώνες που θα δώσουμε στην Ιταλία να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε στους επίσημους αγώνες. Όσοι ήρθαμε τώρα, χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο προσαρμογής και αυτός δεν έχει να κάνει με μένα που αγωνίζομαι στην επίθεση, αλλά για όσους έχουν έρθει τώρα στην ομάδα ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζονται".

ΧΑΒΙ ΜΑΡΤΟΣ: "Με πολλή χαρά αντιλαμβάνομαι ότι έχουν αλλάξει πολλά στο φετινό ΗΡΑΚΛΗ. Θεωρώ, με βάση τα όσα έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα, ότι η ομάδα μας έχει ανέβει επίπεδο, μιας και έχουν έρθει παίκτες με υψηλή ποιότητα, οι οποίοι θα μας ενισχύσουν ουσιαστικά και σημαντικά.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά από την τεχνική ηγεσία και η προετοιμασία, ακόμη και σε αυτό το πρώτο και σύντομο στάδιό της, το οποίο ολοκληρώθηκε, ήταν σκληρή. Όλοι καταλάβαμε, αλλά και ξέρουμε, ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τί μας περιμένει στην Αυστρία. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνουμε μια αξιόμαχη και δυνατή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.

Από την περσινή θητεία μου στην ομάδα γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας και το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια να φέρουμε τον ΗΡΑΚΛΗ ψηλά. Πηγαίνουμε στην Αυστρία για πολλή και σκληρή προπόνηση και για αγωνιστική προετοιμασία ως σύνολο μέσα από τα δύσκολα φιλικά, που θα δώσουμε".

ΜΑΟΥΡΟ ΜΙΛΑΝΟ: "Οι πρώτες εντυπώσεις μου από την ομάδα είναι πολύ θετικές. Έχουμε ήδη γίνει μια οικογένεια και σε αυτό θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι θα μείνουμε αρκετές μέρες στο εξωτερικό. Πρώτα, τώρα, στην Αυστρία και αργότερα στην Ιταλία. Το επίπεδο δουλειάς στην προετοιμασία είναι πολύ υψηλό και πολύ επαγγελματικό, ενώ και το αγωνιστικό επίπεδο του ΗΡΑΚΛΗ είναι πολύ υψηλό. Χαίρομαι, που έχω τέτοιους συμπαίκτες και εκτιμώ ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ δυναμικό αγωνιστικό σύνολο.

Ο κόσμος αγκάλιασε με θέρμη την ομάδα από την πρώτη κιόλας προπόνηση, αλλά το γεγονός ότι μου συμπεριφέρεται με εξαιρετικό τρόπο με γεμίζει, προσωπικά, με ακόμη περισσότερες ευθύνες. Με κάνει να θέλω να δουλέψω ακόμη πιο εντατικά, προκειμένου να τους δικαιώσω. Έχουμε μπροστά μας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που είναι το σημαντικότερο για μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στην Αυστρία πηγαίνουμε αποφασισμένοι να πάμε πολλά βήματα μπροστά ως ομάδα, σε όλα τα επίπεδα και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε".

Πηγή bluarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: