Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

“Αφεντικό” η Ελληνικός Χρυσός και “αυτόκλητοι θεματοφύλακες” οι Δημοτικοί Σύμβουλοι!!!

Με μια αποικιοκρατικού ύφους επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παναγίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης επιχειρεί να δικαιολογήσει τις ενέργειες της εταιρείας του στις Σκουριές, δινοντας παράλληλα μια καινοφανή “ερμηνεία” του Νόμου.

Συμπεριφερόμενος περίπου σαν τον Βρετανό Αντιβασιλέα στους υποτελείς Ινδούς, ο κ. Διευθυντής αποκαλεί “αυτόκλητους θεματοφύλακες της περιοχής” όλους όσους αγωνίζονται κατά του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας. Δηλαδή όχι μόνο τους πολίτες και τους φορείς της Μ. Παναγίας, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει λάβει ομόφωνες αποφάσεις κατά της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στις Σκουριές!

“Νομίζουν ότι είναι αφεντικά στον τόπο μας“, είπε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση της Μ. Παναγίας την Παρασκευή 10 Ιουλίου. “Τους επιστρέφουμε την επιστολή ως απαράδεκτη!” Στην επιστολή αυτή και στον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο μιλά για την τοπική κοινωνία και τους αιρετούς της εκπροσώπους αναφέρθηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι, αποκαλώντας την “κατάπτυστη και προσβλητική”.
Keep reading →

Μαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com
www.antigold.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: