Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Πρωτοβουλία Νομάρχη Χαλκιδικής για ΕΚΑΒ



Ανακοίνωση Νομαρχίας

Θωρακίζεται ο Ν. Χαλκιδικής στον τομέα παροχής Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου, έπειτα από παρέμβαση του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009 στο γραφείο του Νομάρχη παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαου Παπαευσταθίου επικαιροποιήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διάθεση και τρίτου ασθενοφόρου με έδρα την Ιερισσό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Βόρειας Χαλκιδικής, αφού ήδη καλύπτονται με δύο ασθενοφόρα οι περιοχές Μουδανιών, Κασσάνδρας και Σιθωνίας. Επίσης αποφασίστηκε να ενισχυθεί με έκτακτο προσωπικό ΕΚΑΒ το Κ.Υ. Κασσάνδρειας.

Όσον αφορά το πάγιο αίτημα των φορέων της Χαλκιδικής για απόκτηση μόνιμου τομέα ΕΚΑΒ, τόσο ο Νομάρχης όσο και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανακοίνωσαν τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την προτεραιότητα της Χαλκιδικής στην κάλυψη των θέσεων του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε τα παρακάτω:

« Η παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νικ. Παπαευσταθίου στη Χαλκιδική δείχνει το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ο οποίος ως γνωστόν είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός και οφείλει το ΕΚΑΒ, το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση να δουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη Χαλκιδική μας. Θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράσταση του Προέδρου του ΕΚΑΒ όπως επίσης και των συνδικαλιστών. Με την ευκαιρία αυτή οφείλω να ευχαριστήσω και τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο μετά από τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσε οι οποίες ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη πολύ σύντομα».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικ. Παπαευσταθίου επεσήμανε ότι για τα κενά και τις παραλείψεις του παρελθόντος καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ο Νομός Χαλκιδικής έχει μπει σε προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ και πιστεύουμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο του 2010 η Χαλκιδική θα διαθέτει έναν από τους καλύτερα οργανωμένους τομείς του ΕΚΑΒ».

Ο κ. Παπαευσταθίου εξήρε την τακτική που ακολούθησε η σημερινή διοίκηση της Νομαρχίας για το θέμα επέκτασης του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής και διατροφής του έκτακτου προσωπικού για την περιοχή της Σιθωνίας.

Τι θα πεί υποσχέθηκε ο Αβραμόπουλος να δώσει ένα ασθενοφόρο στην Χαλκιδική;

Δεν έπρεπε Νομάρχη να ζητήσεις ένα ασθενοφόρο για κάθε Δήμο;

Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το ασθενοφόρο της Κασσανδρείας είναι δωρεά της κυρίας Παναγιώτας Σταμπουλή;

Τι να λέμε τώρα; Για εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διάσπαρτα σε όλη την Χαλκιδική, 3 ασθενοφόρα μόνο;

Το κράτος τι κάνει για την Χαλκιδική; Μόνο να εισπράττει ξέρει;

Του χρόνου το καλοκαίρι ο Αβραμόπουλος θα είναι Υπουργός Υγείας για να είναι σε θέση, έστω κι αν το θέλει, να δώσει το ασθενοφόρο; Δεν θα έχουν προκηρυχθεί μέχρι τότε εκλογές;

Όσο για τις ευχαριστίες κύριε Ζωγράφο θα έπρεπε να τις απευθύνεις στον Αβραμόπουλο αφού πρώτα παραλάβεις το ασθενοφόρο.

Ξέρεις την Χαλκιδικιώτικη παροιμία που λέει "το ΘΑ το σπείρανε αλλά δεν φύτρωσε";

Δεν υπάρχουν σχόλια: