Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

2ο Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ IS-FOE ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Θεσσαλονίκη, 8/7/2009

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 και ώρα 17.00, στο ξενοδοχείο "Porto Carras" στη Χαλκιδική, η Εναρκτήρια Εκδήλωση για τη στρατηγική της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας στις εύκαμπτες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις (Φωτοβολταικά, Οθόνες, Ηλεκτρονικό Χαρτί κ.α), στα πλαίσια του 2oυ Διεθνούς Συμποσίου για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2st International Symposium on Flexible Electronics - IS-FOE).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του IS-FOE, που θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν προσκεκλημένες ομιλίες από διεθνώς διακεκριμένους Επιστήμονες και Ερευνητές όπως ο Καθ. Γ. Χατζηιωάννου του Πανεπιστημίου του Bordeaux, ο Καθ. M. Berggren του Πανεπιστημίου του Link?pings και ο Καθ. Ι. Κυμίσσης του Πανεπιστημίου Columbia, σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στις εύκαμπτες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις.

Στην Εναρκτήρια Εκδήλωση, εκπρόσωποι από φορείς του εξωτερικού, θα παρουσιάσουν τη "Στρατηγική της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά", ενώ Συντονιστές των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Ερευνητικών προγραμμάτων του 7ου Προγράμματος Πλαισίου (ΠΠ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), θα παρουσιάσουν τα προγράμματα τους και τις μελλοντικές προοπτικές τους.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε., Δρ. Marc Boukerche, οι στόχοι της Ε.Ε. στο πεδίο των οργανικών ηλεκτρονικών διατάξεων, οι δυνατότητες χρηματοδότησης και τα ερευνητικά προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στα πλαίσια του 7ου ΠΠ. Επίσης, ο Καθ. Γ. Μαλλιαράς του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει τα προγράμματα των Η.Π.Α. στο πεδίο των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών, και ο Καθ. K. Hashimoto του Πανεπιστημίου του Τόκιο, θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ασίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στη συνέχεια, το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα OLAtronics (7οΠΠ) θα παρουσιασθεί από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Καθ. Στέργιο Λογοθετίδη, στο οποίο είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος. Θα γίνει αναφορά στα επιτεύγματα του OLAtronics, ενώ θα παρουσιασθούν και τα αποτελέσματα έρευνας για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση διαδικασιών και τεχνολογιών στην παραγωγή Οργανικών Εύκαμπτων Ηλεκτρονικών χαμηλού κόστους και μεγάλης κλίμακας.

Να σημειωθεί ότι τα εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά αναμένεται να βρουν πλήθος νέων εφαρμογών, πέρα από τις συμβατικές και γνωστές εφαρμογές, όπως στις εύκαμπτες οθόνες OLED, στο φωτισμό, στο ηλεκτρονικό χαρτί (e-paper), στους αισθητήρες, στα RFID τα smart systems on tags, στις ευκαμπτες μπαταρίες, στα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα συμβάλλουν στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος, στην ένδυση και στην κλωστοϋφαντουργία.

Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής, Καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης τηλ. 6972728558 και Δρ Τμήματος Φυσικής, Μάρα Χαχαμίδου τηλ. 6936666913.

Δεν υπάρχουν σχόλια: