Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος: Να πληρώσει και η Εκκλησία το χαράτσι για τα ακίνητα!


Μείζον θέμα προκύπτει στην κυβέρνηση καθώς ο Θόδωρος Πάγκαλος εξέφρασε την αντίθεση του στην εξαίρεση της εκκλησίας από την καταβολή του ειδικού φόρου για τα ακίνητα. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τις αποκρατικοποίησεις.

Σε συνέντευξη του σε ελβετικές φημερίδες, ο αντπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει: "Δεν συμφωνώ με αυτή την εξαίρεση. Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ' αυτό".

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύουν αρκετοί Έλληνες, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση εξαιτίας της διόγκωσης του δημόσιου τομέα ο Θ. Πάγκαλος απαντάει χαρακτηριστικά:

"Kατ' αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα.

Tέλος, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τις κατηγορίες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι "Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον".

Ολόκληρη η συνέντευξη Πάγκαλου εδώ

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: