Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Φραστικό επεισόδιο Μόσιαλου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο εντευκτήριο της Βουλής


Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη και Γιάννη Διαμαντίδη, σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής.

Αιτία για το περιστατικό στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας σε δελτίο ειδήσεων ότι «εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια».
Η φράση αυτή εξόργισε από χθες αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα σήμερα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μόσιαλος στο εντευκτήριο, να συναντήσει τις έντονες επικρίσεις του κ. Γιάννη Διαμαντίδη. Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που είπε και πως «προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις».


Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Μερεντίτη: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος για εκλεγμένους βουλευτές. Δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα”, φώναξε στον κ. Μόσιαλο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος είναι βουλευτής επικρατείας δηλαδή δεν παίρνει σταυρούς προτίμησης για να εκλεγεί.

Ο κ. Μόσιαλος απέδωσε τις αντιδράσεις σε παρερμηνεία των δηλώσεων του. Το ζήτημα, ωστόσο, έγινε αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης, ορισμένοι από τους οποίους είχαν την άποψη ότι πρέπει να λάβει θέση ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος, όμως, απουσίαζε.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, που βρέθηκε λίγο αργότερα στο εντευκτήριο, θέλησε να εκτονώσει το κλίμα και ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές, ανέφερε, χαριτολογώντας: «Είμαι ένας λαϊκός πρόεδρος, ενημερώνομαι, κάθομαι και συζητώ με τους λαϊκούς βουλευτές».

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: