Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Επανάσταση στην Αίγυπτο: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό (Video)


8:55- To Associated Press μεταδίδει ότι οι Egypt Airlines, ανακοίνωσαν την ματαίωση όλων των πτήσεων από το Κάιρο για τις επόμενες 12 ώρες. Οι εισερχόμενες πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

8:48- Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Το κτίριο είναι στις φλόγες, αλλά πολύς κόσμος μπαίνει στο κτίριο και λεηλατεί...

8:42- To Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι οι διαδηλωτές αποθεώνουν τους άνδρες της προεδρικής φρουράς που κατευθύνονται προς τα κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Στη φωτογραφία διακρίνεται κόσμος να επεφημεί μια στρατιωτική φάλαγγα.

8:27- Το Ισραήλ εκφράζει την υποστήριξη του προς το καθεστώς Μουμπάρακ. Ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει στους Times: "Ελπίζουμε ότι η Αίγυπτος θα ξεπεράσει το κύμα διασηλώσεων"

8:24- Μαίνεται η φωτιά στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος- Ανησυχία ότι η φωτιά μπορεί να επεκταθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιγύπτου. Για πρώτη φορά ακούγονται σειρήνες πυροσβεστικών που κατεθύνονται προς το μουσείο.

8:17 -To BBC μεταδίδει ότι στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από το Κάιρο

8:15 - O πρόεδρος Ομπάμα συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας για τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

8:13 - Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καλεί την κυβέρνηση της Αιγύπτου να επιτρέψει "ειρηνικές διαδηλώσεις". Η σταθερότητα της χώρας είναι σημαντική, λέει "αλλά όχι εις βάρος της ελεθερίας έκφρασης".

8.09 - Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στο κέντρο του Σουέζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές υποδέχονται με ενθουσιασμό τον στρατό

8.02 - Ο Χόσνι Μουμπάρακ πρόκειται να απευύνει τηλεοπτικό διάγγελμα. Άγνωστο παραμένει πότε. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι όσο περισσότερο αργεί, τόσο δυσκολότερη γίνεται η θέση του.

8.00 - Σύμφωνα με το πρακτορείο AP, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Βίντεο από τις μάχες στην γέφυρα του Νείλου

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: