Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το Ισλάμ ante portas!



Σε μία εποχή όπου η Ευρώπη μεταβάλλεται σε μία πραγματικά «Γηραιά Ήπειρος» στην οποία οι ηλικιωμένοι κυριαρχούν αριθμητικά, στον ισλαμικό κόσμο συντελείται μία πραγματική πληθυσμιακή έκρηξη, η οποία αλλάζει άρδην τα δημογραφικά δεδομένα ακόμη και στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι τάσεις αυτές επιβεβαιώνονται από δύο ινστιτούτα που ασχολούνται με τα πληθυσμιακά δεδομένα των θρησκειών, το Pew Research Center και το  John Templeton Foundation, που αναφέρουν χαρακτηριστικά σε 20 χρόνια οι μουσουλμάνοι ενδέχεται να είναι το ¼ του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη από το 1990 ο παγκόσμιος ισλαμικός πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 20%, ενώ με την παρούσα δημογραφική ευρωστία του, σε 20 χρόνια θα έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τότε.


Βάσει των σημερινών τάσεων, το Πακιστάν θα έχει τότε ξεπεράσει την Ινδονησία ως πολυπληθέστερη ισλαμική χώρα ενώ ακόμη και ο πληθυσμός του σπαρασσόμενου Αφγανιστάν θα έχει τότε διπλασιασθεί ξεπερνώντας τα 50.000.000 ψυχές.

Πιο συνταρακτικές θα είναι οι ανατροπές στην Ευρώπη όπου ο μέσος όρος των μουσουλμανικών πληθυσμών επί του συνόλου θα ανέλθει στο 8% από το 6% που είναι σήμερα ενώ σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, η Σουηδία και η Γαλλία θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει το 10%.

Σε άλλες χώρες με πληθυσμιακή ισορροπία όπως η Νιγηρία, οι μουσουλμάνοι θα γίνουν πλειοψηφία σε 20 χρόνια.

Αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι τα δύο ινστιτούτα προβλέπουν πως το Ιράν το οποίο διπλασίασε τον πληθυσμό του σε λιγότερο από 20 χρόνια από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 η πληθυσμιακή αύξηση θα είναι μικρότερη από άλλες ισλαμικές χώρες επειδή οι περσίδες χρησιμοποιούν πλέον τον οικογενειακό προγραμματισμό στον ίδιο βαθμό με τις ΗΠΑ όπου λόγω των χαμηλών ρυθμών γεννήσεων ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα υπερδιπλασιασθεί μέχρι το 2030.

Εκτός από το μεγάλο αριθμό γεννήσεων, μεγάλη συμβολή στη δημογραφική αύξηση των ισλαμικών πληθυσμών έχει η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, η αριθμητική μεγέθυνση των ενεργών αναπαραγωγικά ηλικιών και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Αντίθετα, μηδενικό ρόλο στην αύξηση των μουσουλμάνων έχει πια ο εξισλαμισμός «απίστων» αφού αντίθετα πολύ περισσότεροι μουσουλμάνοι εκχριστιανίζονται παρά χριστιανοί ή άλλοι εξισλαμίζονται.

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: