Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη


Με ένταση επεκτείνεται η φωτιά στη βόρειο Εύβοια που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι. Ήδη συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την κεντρική Ελλάδα αφού η φωτιά πέρασε από το Γρεγολίμανο όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του club Mediterranean και κατευθύνεται πλέον προς το βουνό σε πευκόφυτη περιοχή.

Στο Γρεγολίμανο η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε τουριστικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί ήταν εγκλωβισμένοι και από τις δύο πλευρές και αμέσως κινητοποιήθηκαν αλιευτικά σκάφη από τον Αγιο Κων/νο και την Αιδηψό για να τους παραλάβουν και μεταφέρουν σε ασφαλή περιοχή κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος.

Λόγω της κακοκαιρίας έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φέρι μπόουτ από την Αρκίτσα στην Αιδηψό.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μόνο ένα δρομολόγιο και αυτό για να μεταφέρει πυροσβεστικά οχήματα από την κεντρική Ελλάδα που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Αρκίτσας.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή στη μάχη της κατάσβεσης εκτός από τις επίγειες δυνάμεις μετέχουν αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις σε πευκόφυτη δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Αγιος Γεώργιος Λιχάδας.

Εκείνη την στιγμή οι άνεμοι στην περιοχή ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν εμπλακεί 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 45 άνδρες που έχουν μεταφερθεί από την Εύβοια και την γύρω περιοχή και τρεις ομάδες από τον πεζοπόρο τμήμα από τη Λαμία.

Παράλληλα μετακινούνται και άλλες μονάδες και οχήματα της πυροσβεστικής από την κεντρική Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη δυσκολία λόγω των ανέμων προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που έχουν πέσει στη μάχη της κατάσβεσης.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: