Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο Εμμανουήλ Σιγάλας νέος μητροπολίτης Κιλκισίου


Χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η ψηφοφορία για την κατάρτιση του τριπροσώπου για την μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Πρώτος σε προτιμήσεις ήρθε ο π.Εμμανουήλ Σιγάλας με 60 ψήφους. Ακολούθησε ο π. Ιωάννης Τασσιάς με 46 ψήφους, ενώ τις δυο επόμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι π.Δωρόθεος Πάπαρης με 20 ψήφους και π.Τιμόθεος Άνθης 20 με ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη ψηφοφορία οι μητροπολίτες μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τρια άτομα. Από τους δύο τελευταίους στον τελικό κατάλογο παρέμεινε ο παλαιότερος κατά τα πρεσβεία χειροτονίας.

Ακολούθησε νέα ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου με βασικούς υποψηφίους τους Εμμανουήλ Σιγάλα και Ιωάννη Τασσιά. Nέος εψηφισμένος μητροπολίτης εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σιγάλας με 47 ψήφους. Δεύτερος σε προτιμήσεις ήρθε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς με 19 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 6 λευκά ψηφοδέλτια.

Κατάγεται από την Αμοργό. Γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1953. Στην Ερμούπολη παρακολούθησε την βασική εκπαίδευση και είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. απ' όπου απεφοίτησε το 1976 με τον βαθμό 7,9 (Λίαν Καλώς) και παρακολούθησε Μεταπτυχιακό τμήμα της αυτής Σχολής.

Το 1977 διορίστηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Θήρα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της μητρόπολης Θήρας από το 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητή, στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Στην μητρόπολη Θήρας παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετατέθηκε σαν ιεροκήρυκας στην μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τοποθετήθηκε καθηγητής στο Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθηκε στην θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρετεί ως σήμερα.

Η ενθρόνιση του θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: