Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΑΟΣ: περιμένει τις γαλάζιες καρατομήσεις για τις λίστες


Κλείδωσε η υποψηφιότητα Ανατολάκη στη Β Πειραιά

Τους... κομμένους από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια περιμένει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προκειμένου να περιλάβει στις λίστες του κόμματός του όσο το δυνατόν πιο ηχηρά ονόματα από εν τους ενεργεία βουλευτές της ΝΔ. Η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη φαίνεται ότι... ναυάγησε μετά τις σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ όσο και της βάσης του κόμματος. Αντίθετα, η υποψηφιότητα του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ. Ανατολάκη «κλείδωσε» για τη Β περιφέρεια του Πειραιά.

Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε χθες συνάντηση με την Τζούλια Παπαδημητρίου, πρώην σύζυγο του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, με την οποία και συζήτησε την πιθανότητα να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με στελέχη του λεγόμενου «παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» (Θ. Κατσανέβας, Λ. Βερυβάκης, Π. Κρητικός κι άλλοι), με εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε κάποια έκπληξη.

Σίγουρη ωστόσο θεωρείται η υποψηφιότητα στην Α Αθήνας του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη, ο οποίος θα επιστρέψει στην πολιτική μάχη εντός των συνόρων μετά την επιτυχία του να εκλεγεί από τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές, ενώ χθες άλλοι δύο πολιτευτές ης ΝΔ προσχώρησαν στον ΛΑΟΣ.

Η παιδίατρος Ουρανία Παπανδρέου και ο Μ. Βετούλης, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι «για εμάς είναι εξαιρετικές. Αλλωστε, εμείς παίρνουμε πάντα το διπλάσιο ποσοστό από αυτό που λένε οι δημοσκοπήσεις. Το 2004 μας έδιναν 1,9% και πήραμε 3,8%, στις ευρωεκλογές έλεγαν 3,1% και πήραμε 7,2%».

Απαντώντας δε στην επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα που έκανε λόγο περί «κόμματος σε διατεταγμένη υπηρεσία και προσπάθεια εκμαυλισμού των λαϊκών στρωμάτων», λέγοντας ότι «οι κορόνες της κ. Παπαρήγα, όπως και του κ. Καραμανλή, δεν εξυπηρετούν το ήπιο πολιτικό κλίμα, αφού με αυτόν τον τρόπο έχουμε ξεφύγει από την πολιτική ευπρέπεια».

Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: