Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Επιδημία από γαλάζιες αρνήσεις για τη μάχη στην Α' Θεσσαλονίκης


Ρεκόρ «όχι» από τους πολιτευτές της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης, όπου μαζικά δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές, με αποτέλεσμα η ΝΔ να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα συγκρότησης του ψηφοδελτίου της με άτομα που έχουν πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.

Η κατάσταση αυτή έχει να κάνει με την προαλειφόμενη ήττα της ΝΔ στις εκλογές και το κλίμα ηττοπάθειας που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των στελεχών και των μελών της. Ετσι οι πολιτευτές αρνούνται να είναι και πάλι υποψήφιοι, αφού βλέπουν ότι οι έδρες στη Θεσσαλονίκη θα μειωθούν και επιπλέον θα πρέπει να ξοδέψουν ένα σημαντικό ποσό για την προεκλογική τους εκστρατεία, χωρίς κάποιο αντίκρισμα.

Οι τελευταίοι που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο ο Κώστας Μαργαρίτης που έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον ΟΕΕΚ, καθώς και η γνωστή από τηλεοπτικές εκπομπές Εύα Τσουρέκα, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος.

Επίσης παρά τα όσα μεταφέρονταν από τα κεντρικά της Ρηγίλλης, δισταγμούς στο να είναι υποψήφια εκφράζει και η Λιάνα Γούτα. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν δηλώσει την απόσυρσή τους οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης: ο αντιδήμαρχος και μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. Β. Δημητρίου, ο γ.γ. της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Δημ. Σταμάτης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 Τ. Σπηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Β. Καρακωστάνογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Τσούγκας, Χ. Αηδονόπουλος, καθώς και οι Π. Ακριτίδης, Κ. Τολίδης, Κ. Τεπεκίδης.

Αλλά και στη Β' Θεσσαλονίκης μετά τη Μ. Καρακόλη, χθες δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο πρώην αντινομάρχης Γ. Μπίκος.

Απανωτά «όχι» και σε άλλες περιφέρειες

Απανωτά «όχι» εισπράττει η Ρηγίλλης και σε άλλες περιοχές της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πιο ηχηρά ήρθε από την Καβάλα και μάλιστα από τον εν ενεργεία βουλευτή, Δημ. Χριστοφιλογιάννη.

Με ανακοίνωσή του, η οποία απευθύνεται στους ψηφοφόρους της ΝΔ, δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές και σημειώνει ότι έχει ήδη ενημερώσει προσωπικά τόσο τον Κ. Καραμανλή, όσο και τον Λ. Ζαγορίτη.

Η απόφαση του κ. Χριστοφιλογιάννη προκάλεσε έκπληξη στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, ενώ δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι οι έδρες της Ν.Δ. στον νομό είναι πιθανόν να μειωθούν από 3 σε μόλις 1.

Αρνητική αναμένεται να είναι και η απόφαση του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. στα Γιάννενα, Αντώνη Φούσα. Με μακρά κοινοβουλευτική θητεία και τρεις φορές υπουργός, ο κ. Φούσας που ήταν πρώτος επιλαχών στις εκλογές του 2007, φέρεται έντονα προβληματισμένος. «Είναι αλήθεια ότι σκέφτομαι, προβληματίζομαι και σύντομα θα μάθετε την τελική απόφαση», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε τοποθετηθεί κατά των πρόωρων εκλογών.

«Διαφωνώ πλήρως με τις πρόωρες εκλογές, διότι αυτό θα σημαίνει φυγομαχία προς τα προβλήματα του λαού και ακόμη παράδοση της εξουσίας», είχε δηλώσει λίγο πριν την ανακοίνωση Καραμανλή για προσφυγή στις κάλπες για να προσθέσει ότι «κάνουν μέγα πολιτικό και εθνικό λάθος όσοι εισηγούνται εκλογές το φθινόπωρο».

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: