Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Βλαχόπουλο, ένα χωριό που συνεισφέρει στην Εθνική Οικονομία και σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ


Αυτόνομο ορεινό χωριό της Μεσσηνιας, που κατοικείται απο περίπου 1000 περήφανους Ψηφοφόρους που βγάζουν το ψωμί τους καλλιεργώντας μια απο τις καλύτερες ποιότητες φούντας Καλαμάτας παγκοσμίως.

Η γεωγραφική θέση του χωριού ειναι τέτοια που επιτρέπει στους γεωργούς της περιοχής να φυτεύουν ανενόχλητοι τα ευεργετικά αυτά φυτά ανάμεσα σε κατσάβραχα και ρεματιές.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις ειναι οικογενειακές, συμβάλοντας έτσι και στην ενδυνάμωση του ιερού θεσμού της οικογένειας. Το Βλαχόπουλο αποτελεί το καμάρι του Νομού καθώς δεν εχει πατηθεί ποτέ από πόδι μπάτσου (όχι σαν τις αδερφές με τις βράκες που μόνο τσιμπούκια δε τους κάνανε) οι οποίοι καθώς δε μπορούν να αντιμετωπίσουν με τα άπλα τις φαμίλιες του χωριού, φύτεψαν δικές τους φυτείες σε γύρω χωριά, χτυπώντας της τιμές, επιδιώκοντας να κερδίσουν την αγορά και να μείνει όλη η φουντα τον Βλαχοπουλέων απούλητη.

Ωστόσο οι χωρικοί δε πτοήθηκαν καθώς τα σωστά μαστούρια, τα βλαχοπουλέικα χορτάρια δε τα αλλάζουν με τιποτα .Το χωριό δεν εχει αναδείξει καμία σπουδαία προσωπικότητα, λογικο βέβαια καθώς μόνο ένας μαλάκας μπορεί να αφήσει τα χορτάρια και να πάει για πουρνάρια.

Από το χωριό ομως εχουν περάσει ιστορικές μορφές όπως ο οπλαρχηγός Παπαφλέσσας, ο οποίος αντιμετώπισε τον υπεράριθμο στρατό του Ιμπραήμ στα Ταμπούρια κοντά στο Μανιακι.

Οι βλάχοι ομως δε ψάρωσαν στην οικονομική κρίση που περνάμε, γιατί έβγαλαν απο τα κατώγια το καλό το πράμα και το προορίζουν για εξαγωγή στο Amsterdam για να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας.

Τις πληροφορίες για το χωριό τις βρήκαμε στην Φρικιπαίδεια.

Το Βλαχόπουλο θα το γνωρίσουμε καλύτερα, μετά την προεκλογική περίοδο.

Γιατί πέρα από το παραπάνω ευθυμογράφημα, είναι ένα υπέροχο χωριό με καταπληκτικές τοποθεσίες (λαγκάδια και ρέμματα), μασάλια τοπικά και πολλά άλλα.

Λίγη υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: