Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Αλητεία Ντε Μπλέκερε!


Μέχρι το... άλλο Σάββατο να έπαιζε αυτή η Ελβετία με την Εθνική όχι γκολ αλλά ούτε φάση δεν θα μπορούσε να κάνει!Ας είναι καλά, όμως, ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε! Ο Βέλγος διαιτητής προσέφερε μαθήματα... χειρουργείου, απέβαλλε δίχως λόγο τον Βύντρα στο 42' και οι παίκτες του Ρεχάγκελ άντεξαν μέχρι το 83' όταν και κατέρρευσαν! Γκρίχτινγκ στο 83' και Πανταλίνο στο 87' τα γκολ των γηπεδούχων! Δοκάρι ο Σπυρόπουλος στο 68' για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον ελπίζει μοναχά σε ήττα των Ελβετών στις τελευταίες αγωνιστικές για να πάει απευθείας στην Νότιο Αφρική.

Στα μέτρα της αλλά...

Στο πρώτο μέρος η εθνική μας έκανε το παιχνίδι της. Με σφιχτή αμυντική γραμμή κρατούσε χωρίς πρόβλημα μακριά τους Ελβετούς. Στόχος της ομάδας του Ρεχάγκελ να... χτυπήσει στην αντεπίθεση. Αν υπήρχε περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ίσως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έκανε την ζημιά.

Και ενώ το τέλος του ημιχρόνου θα έβρισκε την εθνική ευχαριστημένη από την εικόνα της, ο διαιτητής Ντε Μπλέκερε απέβαλλε δίχως λόγο και αιτία τον Λουκά Βύντρα δίνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους.

Πλήρωσε μια φάση!

Αν και οι Ελβετοί είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα οι «γαλανόλευκοι» αντιμετώπισαν εξαιρετικά το παιχνίδι! Δεν απειλήθηκαν από τους Ελβετούς και μάλιστα είχαν την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Σπυρόπουλο 68'. Έπαιξαν στα ίσια τους γηπεδούχους και δεν φοβήθηκαν στιγμή το ματς.

Και πάνω που ακόμη και οι ίδιοι οι γηπεδούχοι άρχιζαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία η κεφαλιά του Γρίχτινγκ στο 83' νίκησε τον Χαλκιά και έκανε το 1-0! Στην συνέχεια ήρθε η κατάρρευση και το κεφάλι του Πανταλίνο στο 87' διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

MAN OF THE MATCH: Στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικός και έκανε όλο το παιχνίδι για τους Ελβετούς. Στην επανάληψη κατέβασε ρυθμούς αλλά ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το 2-0 και... σφράγισε την νίκη για τους γηπεδούχους. Ο λόγος για τον Μάρκ Πανταλίνο των Ελβετών που μαζί με τον Φράι ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι αποψινοί μας αντίπαλοι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε αυτή την κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνεται μοναχά ένας παίκτης αλλά τρεις! Η τριπλέτα των κεντρικών αμυντικών του Ότο Ρεχάγκελ! Μόρας, Κυργιάκος και Παπασταθόπουλος «καθάρισαν» όλες τς σέντρες των Ελβετών και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον... εναέριο χώρο της ελληνικής άμυνας! Εξαιρετικό ματς και συνεργασία από τους διεθνείς στόπερ.

Όλα αυτά μέχρι το 83'. Από εκεί και μετά ήρθε η... κατάρρευση! Ο Γκρίχτινγκ στο 83', τον οποίο έχασε ο Κυργιάκος και ο Πανταλίνο στο 87' έδωσαν την νίκη στους Ελβετούς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ήταν παντού στην αριστερή πτέρυγα και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην σημερινή προσπάθεια. Ο Νίκος Σπυρόπουλος βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά και θα μπορούσε να γίνει... ήρωας αλλά η μπάλα στο σουτ που έκανε στο 68' βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπενάλιο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φάνης Γκέκας με το που έχει μπει στο ματς πηγαίνει στα αριστερά, εκεί όπου μάρκαρε ο Αμανατίδης. Ο άσος της Λεβερκούζεν χάνει την μπάλα εύκολα και από εκεί ξεκινάει η φάση του πρώτου γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ορισμός του... χειρουργείου! Ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε όχι μόνο σφύριξε προκλητικά «έδρα» αλλά... καθάρισε για τους Ελβετούς στο πρώτο μέρος με την αστεία αποβολή του Λουκά Βύντρα στο 42'! Για τους γηπεδούχους ήταν ένας ανέλπιστος συμπαραστάτης ενώ για τους παίκτες του Ρεχάγκελ εκείνος που τους έκανε την ζωή ακόμη πιο δύσκολη!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ελβετική ομάδα δεν είχε να δείξει τίποτα. Έπαιζε με δέκα από το 42' και δεν είχε κάνει μια φάση. Το γήπεδο... γιούχαρε τους παίκτες του Χίτζφελντ, οι οποίοι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα με την κωμική απόφαση του Ντε Μπλέκερε. Εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι. Η Εθνική μας ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο μέχρι το 83'. Έκανε μεγάλη προσπάθεια, είχε τις φάσεις για να... κλέψει το ματς αλλά δεν άντεξε και το πλήρωσε στο τέλος!

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Νεφ (62' Ντερτιγιόκ), Μανίν, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Φερνάντες (68' Γιακίν), Φρέι, Ν'Κούφο (81' Φονλάνθεν), Πανταλίνο, Γκρίχτινγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Πατσατζόγλου, Κατσουράνης, Αμανατίδης (81' Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46' Σαμαράς), Χαριστέας (73' Α.Παπαδόπουλος)


LIVE

1': Ο Αμανατίδης άργησε πολύ μόνος απέναντι από τον Μπενάλιο και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

7': Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα.

18' Σουτ του Φράι από μακριά, θα μπλοκάρει ο Χαλκιάς.

25': Σουτ του Αμανατίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπενάλιο.

41': Ο Μπαρνέτα πήρε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή αλλά οι Έλληνες αμυντικοί θα κοντράρουν και θα στείλουν την μπάλα κόρνερ.

42': Απίστευτος ο διαιτητής Ντε Μπλέκερε, ο οποίος θα δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βύντρα που θα απολβληθεί!

46': Ο Σαλπιγγίδης δίνει την θέση του στον Σαμαρά.

60': Ο Κατσουράνης θα προσπαθήσει να... κρεμάσει από μακριά τον Μπενάλιο αλλά δεν θα βρει στόχο!

61': Ο Ντερτιγιόκ αντί του Νεφ.

68': Ο Σπυρόπουλος από αριστερά θα πάρει την πάσα του Αμανατίδη, θα σουτάρει δυνατά αλλά ο Μπενάλιο θα αποκρούσει και η μπάλα θα βρει και στο οριζόντιο δοκάρι!

68': Ο Γιακίν αντί του Φερναντέζ

73': Ο Αβράαμ Παπαδόπουλος αντί του Χαριστέα.

80' : Ο Φονλάντεν αντί του Ν'Κούφο

80' : Ο Γκέκας αντί του Αμανατίδη

81': Κίτρινη στον Σπυρόπουλο.

83': ΓΚΟΛ!1-0 για την Ελβετία! Ο Γιακίν εκτελεί το φάουλ και ο Γκρίχτινγκ με κεφαλιά θα νικήσει τον Χαλκιά.

87': ΓΚΟΛ!2-0 για την Ελβετία! Ο Φράι θα κάνει την σέντρα, η μπάλα θα κοντράρει και ο Πανταλίνο στο δεύτερο δόκαρι θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα!

Μικρά- Μικρά


Οι εκλεκτοί του Ρεχάγκελ

Όπως ανακοινώθηκε οι εκλεκτοί του Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Πατσατζόγλου, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Αμανατίδης.

Στον αντίποδα ο Ότμαρ Χίτζφελντ επέλεξε τους: Μπενάλιο, Νεφ, Μανίν, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Φερνάντες, Φρέι, Ν'Κούφο, Πανταλίνο, Γκρίχτινγκ

Φανταστική ατμόσφαιρα

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να έχουμε συνηθίσει αλλιώς αλλά τα πράγματα στο εξωτερικό είναι φυσιολογικά. Έτσι, λοιπόν, αρκετές ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού Έλληνες και Ελβετοί απολάμβαναν μαζί τις στιγμές πριν την αναμέτρηση. Οι μπύρες είχαν την... τιμητική τους. Όπως, φυσικά, και τα πειράγματα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο αποψινών «μονομάχων». Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο ήταν είναι και θα είναι παιχνίδι!

Σε δύο γλώσσες

Ένα εξαιρετικό περιοδικάκι(Match program) έχουν ετοιμάσει οι ιθύνοντες της ελβετικές ομοσπονδίας για το αποψινό παιχνίδι. Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία είναι γραμμένα τόσο στα ελβετικά όσο και στα ελληνικά!

«Γαλανόλευκη» γωνιά!

Αν και οι άνθρωποι της ΕΠΟ περίμεναν μοναχά 250 φίλους της Εθνικής να δώσουν το παρών στο «Σεντ Γιάκομπ» τελικά περίπου 1000 Έλληνες είναι στις κερκίδες. Μάλιστα, η πλειοψηφία τους αποτελείται από ομογενείς που δεν έχασαν την ευκαιρία να φύγουν από τις γύρω περιοχές και να βρεθούν στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Κατακόκκινο το «Σεντ Γιάκομπ»

Από την πλευρά τους οι Ελβετοί που περίμεναν πως και πως αυτό το παιχνίδι, έχουν φροντίσει ώστε σε κάθε κάθισμα του γηπέδου να υπάρχει και μια σημαία της χώρας. Έτσι το... φόντο του γηπέδου είναι κατακόκκινο!

Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: