Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η μαρίνα του Πλαταμώνα



Χθες πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της μαρίνας του Πλαταμώνα Πιερίας. Η μαρίνα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 96 σκάφη και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την εξυπηρέτησή τους. Κατά την τελετή παράδοσης του έργου ο υπουργός τουριστικής ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε πως πραγματοποιείται μελέτη για τη δημιουργία ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης όλων των μαρίνων της χώρας, έτσι ώστε να διευκολύνονται όλοι οι επαγγελματίες και ιδιώτες του τουρισμού.

Για την ολοκλήρωση της κατασκευής της μαρίνας του Πλαταμώνα η Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας διέθεσε μέσω του ΠΕΠ συνολικά 2.320.000 ευρώ στη νομαρχία Πιερίας, που αποτέλεσε και τον κύριο φορέα υλοποίησης του έργου. Ο Πλαταμώνας απέκτησε πλέον ένα σύγχρονο λιμάνι σε συνδιασμό με το αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, από τη λειτουργία του σύγχρονου λιμανιού η Πιερία προσδοκά σημαντικά οφέλη τόσο στον αλιευτικό, όσο και στον τουριστικό τομέα, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή ενός τεχνητού υφάλου, ο οποίος θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό του Θερμαϊκού με ψάρια.

Όλο το λιμάνι του Πλαταμώνα μαζί με τη μαρίνα, το φτιάχνουν εδώ και 20 χρόνια, ίσως και παραπάνω, κορδέλα έκοψαν απλά για να νομίζουν οι πολίτες ότι είναι νέο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: