Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

«Πράσινη» σύγκρουση στη Χαλκιδική

Επίθεση Πάχτα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο πρώην υπουργός Χρήστος Πάχτας στον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα με επιστολή του αλλά και δηλώσεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αφορμή της διαμάχης η αποκάλυψη από τον Γ. Δριβελέγκα, πριν από μία εβδομάδα, εγγράφου σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται αποχαρακτηρισμός 17.000 στρεμμάτων δασικής γης στην περιοχή του Πόρτο Καρρά, πράξη η οποία συνδέεται με τη γνωστή υπόθεση της περίφημης «τροπολογίας Πάχτα» πριν από πέντε χρόνια.

Ο Χ. Πάχτας χαρακτηρίζει το βουλευτή «συκοφάντη» και «λασπολόγο» που «υπονομεύει την ανάπτυξη του τόπου και «ύπουλα και υποκριτικά ανακινεί και επαναφέρει την υπόθεση της τουριστικής επένδυσης στη Σιθωνία».

Ο πρώην υπουργός επικαλείται ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία χαρακτήριζε «ψευδή» την αναφορά περί προσπάθειας αποχαρακτηρισμού σημειώνοντας ότι «σκοπίμως» δίνεται στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας για ευνόητους λόγους.

Με βάση την καταγγελία Δριβελέγκα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γεώργιος Μπόμπολης έχει διατάξει διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στην επιστολή του ο Χρήστος Πάχτας κατηγορεί επίσης τον Γ. Δριβελέγκα πως «με την παρέα του» εξυπηρετεί συμφέροντα που «θέλουν την επένδυση σε “ομηρία”».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: