Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έληξε η ομηρεία στον Κορυδαλλό από Βλαστό και «Πυρήνες»


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρείας των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Φυλακές Κορυδαλλού. Λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιά» άφησαν ελεύθερους τους τρεις ομήρους που κρατούσαν από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να αποδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr, οι πέντε κρατούμενοι θα οδηγηθούν στο Πειθαρχείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά από διαπραγμάτευση ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός παρέδωσε στη διεύθυνση των φυλακών ένα όπλο και τρία μαχαίρια.

Επίσης επιδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης μακροσκελές κείμενο με αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Νωρίτερα και για αρκετή ώρα σε διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση των φυλακών και τον αρμόδιο εισαγγελέα βρίσκονταν οι κρατούμενοι των φυλακών που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποδράσουν το απόγευμα της Δευτέρας και από τότε κρατούσαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ βγήκαν από τον χώρο των φυλακών τέσσερις γυναίκες, συγγενείς κρατουμένων που ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Oπως μετέδωσε το Mega, oι δράστες, είχαν όπλο που πέρασε συνεργός τους μέσα στη φυλακή με δέμα. Στον χώρο είχαν εγκλωβιστεί και 25 συγγενείς κρατουμένων.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι γνωστός για το «Συνδικάτο του Εγκλήματος» από την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου και παροχή «προστασίας» σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο Βλαστός και οι συνεργοί του ζητούσαν να μιλήσουν με τον διευθυντή των φυλακών, τον Εισαγγελέα, ενώ στις φυλακές μετέβη ο συνήγορος του βαρυποινίτη, κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Η φυλακή είχε περικυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης, πενήντα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εκατό άνδρες των ΜΑΤ με τέσσερις κλούβες και δυνάμεις της ΥΜΕΤ.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: