Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίση ταυτότητας


Η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η Ευρώπη δεν προχωρά, πλέον, ενωμένη. Η Αγγλία με στάση και συμπεριφορά αντιευρωπαϊκή, επιβεβαίωσε την δυσφορία της να λειτουργήσει συνθετικά προς όφελος της ΕΕ. Οι ηγέτες-μικρούς βεληνεκούς- Γερμανίας και Γαλλίας, συνωστίζονται σε ρεσιτάλ λαθών και εγωισμών, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Η εμμονή σε δημοσιονομική πειθαρχία, μ’ ένα ευρώ αρκετά σκληρό, ενισχύει την ύφεση, μειώνει την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί ελλείμματα, σε χώρες με προβληματική οικονομία, όπως η Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχει η ελπίδα και το κουράγιο, για τις χώρες που θέλουν να καλύψουν τα κενά και να προχωρήσουν μπροστά. Οι λαοί δυστυχούν, οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι, η επιχειρηματικότητα στο ναδίρ και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων σε απίστευτα χαμηλά ποσοστά.
Η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη και οι πρωθυπουργοί των προβληματικών κρατών, βρίσκονται με τη σκανδάλη στον κρόταφο.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να δοθεί το έναυσμα για επανεκκίνηση. Οι ισχυροί της ευρωζώνης να συνειδητοποιήσουν ότι η κοπή ΄΄ευρώ΄΄ καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Η χώρα μας δεν μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, ούτε να υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει. Μοιραία θα μας οδηγήσουν, πολύ σύντομα, να αναζητήσουμε νέες κατευθύνσεις. Θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο, θα έχει εξαθλιωθεί ο λαός μας και η χώρα θα είναι έρμαιο λαϊκιστών και τοκογλύφων. Δεν ονειρεύομαι την πατρίδα μου υποδουλωμένη.

Η σημερινή Κυβέρνηση έδειξε αδύνατη και ανίσχυρη να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα. Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών είναι μονόδρομος, πριν να είναι πολύ αργά. Να κληθεί ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Μπροστά στις ευθύνες μας, θα βρούμε τον πατριώτη πρωθυπουργό που μας αξίζει. Η Ελλάδα αλλάζει, η Ευρώπη ζυμώνεται και οι αγορές παρακολουθούν την πτώση, έτοιμες να κερδοσκοπήσουν. Αλλαγές πολιτικών στην Ε.Ε και όχι στρατηγική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς με ευρωπαϊκή συνέπεια και προοπτική, πρότεινε διεξόδους από τη κρίση. Του ανήκει η ευκαιρία - πρόκληση, τώρα, να αποδείξει ότι μπορεί να ξαναδώσει στους Έλληνες, το χαμένο ΄΄ελληνικό όνειρο΄΄! Να κυβερνήσει με άφθαρτα, αποτελεσματικά, αυτοδημιούργητα άτομα, μακριά από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να στείλει το μήνυμα από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, στην υπό κατάρρευση Ευρώπη, ότι απαιτούνται θεσμικές αλλαγές και συνεργασία σ’ όλα τα επίπεδα, των κρατών-μελών της Ε.Ε. Αν δεν το πράξει, θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα. Το δράμα της κοινωνίας θα πνίξει κάθε τι μέτριο, συμβιβαστικό και άτολμο.

Να δώσουμε στην Ελλάδα της Ευρώπης τις ευκαιρίες που της αξίζουν. Έχουμε το μυαλό, μας λείπει η οργάνωση και το κίνητρο! Οι σκέψεις για  Fast-track  έπεσαν στο κενό και οι επενδύσεις παρέμειναν όνειρο απατηλό! Να εμπνεύσουμε την ελληνική κοινωνία, σε μια άλλη πορεία. Μέσα από σκληρή δουλειά, ισονομία, ισοτιμία και προοπτική να αφήσουμε στη νέα γενιά παρακαταθήκες κέρδους και έμπνευσης. Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα τελειώνει και αφήνει πίσω του ερείπια. Ας οργανωθούμε σε μια άλλη λογική σύνεσης, επιχειρηματικότητας και διεκδίκησης. Τέλειωσαν τα στρογγυλεμένα λόγια. Η πατρίδα μας αξίζει! Οι Έλληνες μπορούν και απαιτούν νέες δομές, νέες λογικές, σύγχρονες συμπεριφορές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: