Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού - Ο Παναγιώτης Βλαστός κρατά ομήρους τρεις πολίτες

Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς πληροφορίες αναφέρουν απόπειρα απόδρασης έπειτα από προσπάθεια επισκεπτών να περάσουν όπλο στον Παναγιώτη Βλαστό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξέγερση κρατουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις φυλάκες, ενώ πιθανότατα όμηροι κρατούνται ένας αρχιφύλακας και τρεις πολίτες που βρέθηκαν στο απογευματινό επισκεπτήριο των φυλακών. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να εμπλέκονται στην απόπειρα απόδρασης και μέλη του αναρχικού χώρου οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για τρομοκρατία.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι γνωστός από την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου και παροχή «προστασίας» σε νυχτερινά μαγαζιά. Ο βαρυποινίτης ζητά να απελευθερωθεί συντάσσοντας επιστολή με την οποία απαιτεί και την αποφυλάκιση ορισμένων συγκρατουμένων του με μικρές ποινές.

Η ένταση στις φυλακές συνεχίζεται, ενώ η φυλακή έχει περικυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης, πενήντα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εκατό άνδρες των ΜΑΤ με τέσσερις κλούβες και δυνάμεις της ΥΜΕΤ. Η αστυνομία περιμένει εντολές για να εισέλθει στο χώρο των φυλακών.

Στις φυλακές σπεύδει και ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών, ειδικός διαπραγματευτής, καθώς και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: