Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Σιθωνίας: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του αποχετευτικού συστήματος Ν.Μαρμαρά


Νικήτη 05 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του αποχετευτικού συστήματος Ν.Μαρμαρά

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα για την υλοποίηση του έργου «Ύδρευση- Αποχέτευση όμβριων και ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά» και πολύ σύντομα στη Δημοτική Κοινότητα του Ν.Μαρμαρά θα ολοκληρωθεί ένα πολυσήμαντο έργο υποδομής.

Με την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών του εγκιβωτισμού των αντλιοστασίων, ξεπεράστηκαν πλέον όλα τα εμπόδια και το έργο σύντομα θα δημοπρατηθεί. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς χρήση την άνοιξη του 2012.


Για το έργο έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας  κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η Δημοτική αρχή Σιθωνίας, έχοντας υπόψη της το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Ν.Μαρμαρά, έθεσε σε προτεραιότητα τη λύση του αποχετευτικού προβλήματος στη Δημοτική Κοινότητα και κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα και να φθάσει αισίως προ της υλοποίησης του μεγάλου και σημαντικού αυτού έργου. Το αποχετευτικό σύστημα του Ν.Μαρμαρά θα διασφαλίζει με βεβαιότητα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, συμβάλλοντας θετικά στην οικονομία της περιοχής.

Παράλληλα, η λειτουργία του θα  συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των Δημοτικών και Τοπικών μας Κοινοτήτων με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και του όλου οικονομικού ιστού της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: