Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Τάσιο


Λίγοι πολύ καλοί φίλοι συνόδευσαν χθες τον Παύλο Τάσιο στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο στα Γλυκά Νερά. Ο «πατέρας» της «Παραγγελιάς» έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 69 χρόνων. Η κηδεία, πολιτική, ήταν λιτή και απέριττη, έτσι όπως υπήρξε η ζωή του σημαντικού κινηματογραφιστή.

Η δεύτερη σύζυγός του και τα δύο του αγόρια, ο Αλέξανδρος και ο Παύλος, θλιμμένοι για τον χαμό του συντρόφου και του πατέρα, δέχτηκαν τα συλλυπητήρια συγγενών, φίλων και γειτόνων.

Από τους συνεργάτες του τον θυμήθηκε ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου, στο πρόσωπο του οποίου ο αξέχαστος δημιουργός είχε βρει το ιδανικό πρωταγωνιστή για την «Παραγγελιά».
Τον Αντώνη Αντωνίου τον συνόδευε η σύζυγός του Νατάσα Ασίκη.

Ηταν εκεί και ο Γιώργος Κιμούλης, ο αγαπημένος του ηθοποιός του Παύλου Τάσιου, που πρωταγωνίστησε στο «Νοκ άουτ» και τους συνέδεε στενή φιλία.

Το τελευταίο αντίο τού είπε και ο πρόεδρος της Κοινωνίας Οπτικοακουστικών Γιώργος Μυλωνάς που συνεχίζει το έργο του Τάσιου στον Οργανισμό Διαχείρισης Πνευματικών Εργων «Αθηνά».

Στεφάνια έστειλαν η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των συναδέλφων αλλά και της κόρης του Μυρτώς από τον πρώτο του γάμο με την Κατερίνα Γώγου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Μυρτώ ζει μόνιμα στην Ιταλία.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: