Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντεπανάσταση των παρακρατικών με...καμήλες!


Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου. 

Οπαδοί του προέδρου Μουμπάρακ, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί με πολιτικά και παρακρατικοί, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία που έχει καταλυφθεί εδώ και μία εβδομάδα από διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου. 

Η επέλαση ήταν κωμικοτραγική: Κυβερνητικοί πάνω σε άλογα και σε μια καμήλα έσπειραν τον πανικό στην πλατεία.


Οι οδομαχίες μεταξύ των δυο στρατοπέδων συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα. Τα αντίπαλα στρατόπεδα χρησιμοποιούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και ότι βρουν μπροστά τους , ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν θεατές.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περίπου 100 είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, οι τραυματίες είναι δέκα.
Οι διαδηλωτές συγκρούονταν με ξύλα και ρίχνοντας πέτρες γύρω από άρματα μάχης που φρουρούν τις εισόδους στην πλατεία, χωρίς οι στρατιωτικοί να παρεμβληθούν μεταξύ των αντιπάλων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού όλο το πρωί υπήρχε μεγάλη ένταση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επεισόδια και στην Αλεξάνδρεια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων.


Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: