Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

91 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης


Παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων, επίσημη δοξολογία και ειδικές εκδηλώσεις δέσποσαν στην χθεσινή μέρα

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

O γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην παρέλαση στην γειτονική πόλη που έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Χρόνια πολλά, 4 Οκτωβρίου 2010. 91 χρόνια μετά, «θέλει αρετή και τόλμη» λέει ο Έλληνας ποιητής και νομίζω ότι για πολλά χρόνια, χιλιάδες χρόνια, οι Έλληνες απέδειξαν την ορθότητα αυτού του ρητού. Με γιορτές σαν αυτή που τιμήσαμε την απελευθέρωση της Ξάνθης. Οι Έλληνες θα θυμούνται πάντα αυτή την αποστολή που έχουν μέσα στον κόσμο με αρετή και τόλμη να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα του πολιτισμού και της δημιουργίας. Αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον».

Στην παρέλαση παρούσες όλες οι αρχές εκκλησιαστικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές, ο νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο Αλέκος Κοντός, ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, οι στρατιωτικές, λιμενικές, αστυνομικές αρχές, οι πρόεδροι συλλόγων, σωματείων, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου ο Αρμένιος πρωθιερέας Μπογός Μπαλταγιάν κ.α.

Ο καιρός βοήθησε για να γίνει απρόσκοπτα η παρέλαση, ενώ σημαιοστολισμένο ήταν το κέντρο. Οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση και οι υπαίθριες εκδηλώσεις.

Ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων από την πλευρά του στο τέλος της παρέλασης σε δηλώσεις του τόνισε: «Θα ήθελα αυτή την λαμπρά και επίσημη μέρα που η Ξάνθη γιορτάζει τα Ελευθέρια της να συγχαρώ τα στρατευμένα μας παιδιά, την μαθητιώσα νεολαία που παρέλασε μπροστά μας και να ευχηθώ στον λαό μας πλούσια την ευλογία του Θεού και να μας καταστήσει ο Θεός να είμαστε άξιοι της ελευθερίας που εκείνος μας χάρισε. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε: «Μεγάλη μέρα αφού συμπληρώνονται 91 χρόνια από τότε που οριστικά και αμετάκλητα η Ξάνθη μας ενσωματώθηκε στον εθνικό ελληνικό κορμό. Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο των μαχών ώστε σήμερα εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Ο καιρός βοήθησε ώστε να γίνουν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και η παρέλαση στην κεντρικότερη λεωφόρο της πόλης απ’ όπου και το φωτορεπορτάζ του «Χρόνου» όπου παρέλασαν με περηφάνια μαθητές όλων των βαθμίδων, νεολαίοι, στρατευμένοι, πρόσκοποι, σύλλογοι.

Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: