Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

MIG: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Ντ. Μπακογιάννη


Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της MIG και της Ντόρας Μπακογιάννη, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Χθες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στην MIG, η οποία νωρίτερα είχα κάνει λόγο για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση της Aegean, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τον ίδιο δρόμο όμως επιλέγει και η MIG η οποία με νεότερη σημερινή της ανακοίνωση δηλώνει ότι «ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως «λάσπη» μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη".

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της MIG αναφέρει τα εξής:

"Η χθεσινή ανακοίνωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν η κλασσική και παρωχημένη πολιτική αντίδραση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό. Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της AEGEAN και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε. Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό.

Ανέφερε επίσης η κα. Μπακογιάννη ότι δεν «έχει εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν». Κι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική εντυπώσεων, διότι πρέπει να βρεθεί και ποιο κίνητρο είχε η κακιά εταιρεία ή ο κακός πολίτης για να ζητήσει διερεύνηση μιας υπόθεσης. Φυσικά επειδή τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν δίδεται και κανένα στοιχείο για το περιεχόμενο του δήθεν εκβιασμού.

Δυστυχώς η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική αναφορά της κας Μπακογιάννη περί «εκβιασμού» απλώς για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως «λάσπη» μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη".

Πηγή: Capital.gr

1 σχόλιο:

Staik είπε...

Ενδιαφέρουσα κόντρα. Εκβιασμός το όλο θέμα κατά την Ντόρα αλλά εγω πιστεύω ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Μακάρι να δούμε τη MIG να δικαιώνεται στην προκειμένη περίπτωσηύστε να περιοριστούν και οι φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η οικογένεια Μητσοτάκη για να δει την κόρη τους να γίνεται αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.