Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Κέφια είχε ο Ντίκα, νικητής έφυγε ο Ηρακλής από την Κομοτηνή


Έδειξε πιο έτοιμη

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Νικουλάε Ντίκα ο Ηρακλής νίκησε στην Κομοτηνή με 2-0 τον Πανθρακικό, μπαίνοντας με το δεξί στη νέα σεζόν. Ο «Γηραιός» άξιζε τη νίκη, καθώς έδειξε πιο έτοιμος από τον Πανθρακικό, που χρειάζεται αρκετή βελτίωση ακόμα για να σταθεί με αξιώσεις φέτος στην κατηγορία.

Η φλύαρη υπεροχή του Ηρακλή στο ξεκίνημα του ματς δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πανθρακικού, ο οποίος έψαχνε ακόμα να βρει τα πατήματα του. Τα λάθη εκατέρωθεν αλλά και οι πολλές διακοπές στο ματς από τον Χαραλαμπίδη είχαν ως αποτέλεσμα πάντως ένα κακό θέαμα στον αγωνιστικό χώρο.

Θεαματικό γκολ του Ντίκα

Το ματς λοιπόν κυλούσε μεταξύ... χασμουρητών και βαρεμάρας, αλλά στο 29' ο Ντίκα κοντρόλαρε την μπάλα και με ένα φοβερό βολέ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τον Ηρακλή, δίνοντας - επιτέλους - ενδιαφέρον στον αγώνα.

Έσωσε ο Κοβαλέφσκι

Μετά το 1-0 οι παίκτες του Προτάσοφ διατηρούσαν τον έλεγχο του ματς, αλλά στη μοναδική καλή φάση που έκαναν οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν. Ο Ντιαλό στο 42' βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοβαλέφσκι, όμως ο Πολωνός απέκρουσε όσο χρειαζόταν, για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι, διατηρώντας έτσι το 1-0 μέχρι την ανάπαυλα.

«Ζωήρεψε» το ματς

Από μια καλή ευκαιρία είχαν οι δυο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ηρακλής με τον Ντίκα και ο Πανθρακικός με τον Ορακ. Ο Ντουμιτρέσκου έβαλε τους Καπετάνο, Μίτου αντί των Φαγιάρδο και Ντιαλό αλλάζοντας τη μεσοεπιθετική του γραμμή, με τον ρουμάνο να έχει ένα καλό σουτ στο 60'.

«Χρυσή» αλλαγή και... Ντίκα!

Ο... φουριόζος Μίτου στο 69' μετά από σέντρα του Καπετάνου έφερε το ματς στα ίσα δικαιώνοντας τον Ντουμιτρέσκου για την επιλογή του να τον βάλει μέσα. Ο Νικουλάε Ντίκα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και την ώρα που ο Πανθρακικός πίεζε με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 77' έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ.

Ο αγώνας είχε γίνει πλέον... ροκ, με τον Πανθρακικό να έχει βγει μπροστά για την ισοφάριση, όμως το σκορ δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Ηρακλή να πανηγυρίζουν στο τέλος μια σπουδαία νίκη.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Αργυρίου, Τζόκιτς - Γιαννούλης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ντουμιτρέσκου): Ρόκα, Αργυρίου (83' Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροϊζί, Τζόκιτς, Όρακ, Μαρσέλο, Κανωτίδης, Φαγιάρδο (55' Καπετάνος), Ντιαλό (59' Μίτου), Μπουβάλ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Λέκι, Κατσαμπής, Ντιε, Παπαστεργιανός, Έπσταϊν, Ντίκα (87' Φούφουλας), Τούμα (63' Μιλάνο), Γιάκομπ (67' Μπόσνιακ)

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: