Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ζημιές από τη βραδινή καταιγίδα


Την ώρα που η Ελλάδα πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές και έντονη ξηρασία, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καταγράφουν τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η απίστευτη νεροποντή που σημειώθηκε στη συμπρωτεύουσα τα ξημερώματα της Τρίτης. Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, (βράδυ Δευτέρας 24 προς Τρίτη 25/08), οι ουρανοί «άνοιξαν» και η Θεσσαλονίκη βρέθηκε αντιμέτωπη με μία φοβερή νεροποντή, η οποία διήρκεσε για περισσότερες από δυόμισι ώρες.

Η καταιγίδα έπληξε την ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης. Εκτός από την ασταμάτητη βροχή, την συμπρωτεύουσα έπληξαν και κεραυνοί, ενώ πλημμύρισαν και πολλοί υποσταθμοί της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές και συχνές διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

«Ολη η πόλη ήταν ένα απέραντο ποτάμι» δήλωσε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Κοκολάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι ακόμη και η παραλιακή λεωφόρος έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τα 50 χιλιοστά βροχόπτωσης που έπληξαν την πόλη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όντως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κλείσει ο περιφερειακός δρόμος της πόλης για κάποια ώρα.

Εκτός από τη βόρεια πλευρά, πολλοί δρόμοι, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, όπως η 26ης Οκτωβρίου και η Νέα Εγνατία. Μέχρι και αυτήν την ώρα, παραμένουν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές.

Πηγή: Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια: