Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Sani Festival Πρόταση συντονισμού προς τα φεστιβάλ της Χαλκιδικής



Μια Χαλκιδική γεμάτη τέχνη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με εκδηλώσεις που θα συντονίζονται από έναν φορέα: Αυτό είναι το όραμα του προέδρου της “Σάνη Α.Ε.” Σταύρου Ανδρεάδη, ο οποίος προτείνει τη συνεργασία των φεστιβάλ της περιοχής.

Της Έλσας Σπυριδοπούλου

Ο επικεφαλής του Sani Festival κατέθεσε προ ημερών από τη Θεσσαλονίκη την πρότασή του. “Δεν έχω κάνει κάποιες επαφές, ακόμη. Καταθέτω από εδώ, δημόσια, την πρόταση για συνεργασία των φεστιβάλ της Χαλκιδικής. Θα ήταν εξαιρετικό να συντονιστούμε όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμό”, δήλωσε.

Και αυτή του η σκέψη φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους δημάρχους Κασσάνδρας και Μουδανιών, όπου πραγματοποιούνται τα Φεστιβάλ Κασσάνδρας και Θάλασσας, αντίστοιχα. “Είμαστε θετικοί σε κάτι τέτοιο από έναν φορέα συντονισμού. Υπάρχουν προβλήματα, όμως, όπως η επικοινωνία μας με τους ξενοδόχους”, σημείωσε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης.

Μαζί του συμφώνησε και ο δήμαρχος Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης. “Σίγουρα, όλα όσα κάνουμε χρειάζονται συντονισμό, καθώς σπαταλούνται χρήματα σε εκδηλώσεις που, εάν συντονίζονταν καλύτερα, θα ήταν πιο επιτυχημένες”. Έκανε όμως κι αυτός λόγο για εμπόδια. “Οι ξενοδόχοι, για παράδειγμα, είναι ένας προνομιακός συνομιλητής, πρέπει όμως να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν μπορεί, δηλαδή, κάθε δήμος να σπατάλα τα χρήματά του για διαφήμιση του τουρισμού, και οι ξενοδόχοι να μη δίνουν τίποτα”, υποστήριξε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SANI

Μία συνεργασία μεταξύ των φεστιβάλ φαίνεται καλή λύση, ιδιαίτερα σε καιρούς οικονομικής δυσκολίας. Το Φεστιβάλ Sani, το 17ο κατά σειρά, γλίτωσε στο τσακ από ακύρωση, όπως ομολόγησε ο κ. Ανδρεάδης. Τελικά, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα, όπου για πρώτη φορά εντάσσεται ο κινηματογράφος και μένουν απ’ έξω τα εικαστικά και ο χορός.

Η έναρξη γίνεται στις 17 Ιουλίου με την ενότητα “Sounds of the world”, στο Λόφο της Σάνης, η οποία περιλαμβάνει τους Ska Cubano, Rodrigo Leao (18/7) και τους Calima (19/7).

Στην ενότητα “Jazz on the Hill” θα δούμε τους Yaron Herman (24/7), Βασίλη Τσαμπρόπουλο (25/7) και Richard Galliano (26/7).

Ακολουθεί η νέα ενότητα με σινεμά και μουσική, αφιερωμένη στον Μισέλ Λεγκράντ.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου του, το Sani θα προβάλλει στο σινέ Ορφέας τρεις ταινίες του γαλλικού κινηματογράφου (30-31/7 και 1/8), που θα κορυφωθούν με τη συναυλία του θρυλικού μουσικοσυνθέτη, παρέα με την Alison Moyet (1/8).

Έλληνες καλλιτέχνες που θα βρεθούν στο Λόφο είναι οι Γιώργος Νταλάρας (8/8), Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς (14/8), Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Μανώλης Καραντίνης (21/8).

Το φεστιβάλ θα κλείσει, όπως κάθε χρόνο, με νότες κλασικές. Έξι συναυλίες του “Sani Classic” θα φιλοξενηθούν στο σινέ “Ορφέας”, από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: