Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Με λέιζερ κατά αεροπλάνων



Στόχος λέιζερ γίνονται τα αεροπλάνα που επιχειρούν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοί και κυρίως απερίσκεπτοι δράστες, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, συνηθίζουν να «τυφλώνουν» τους πιλότους με τις ακτίνες λέιζερ, κατά τη διάρκεια των προσγειώσεων των αεροσκαφών, θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο της ασφάλεια των πτήσεων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για να στοιχειοθετηθούν τα σχετικά αδικήματα που είναι σε βαθμό κακουργήματος ενώ ζητά από τους περιπολούντες αστυνομικούς να επαγρυπνούν και, όταν διαπιστώνουν τέτοιες περιπτώσεις, να επεμβαίνουν άμεσα και να συλλαμβάνουν του υπαιτίους. Η ίδια παραγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με έγγραφο του Αερολιμενάρχη Θεσσαλονίκης, από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30 περιστατικά εκπομπής δέσμης ακτινών λέιζερ προς αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια προσέγγισης και προσγείωσης στον αερολιμένα "Μακεδονία". Υπάρχουν αναφορές για εκπομπές προερχόμενες από την περιοχή του Λευκού Πύργου, το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις περιοχές Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς και Περαία καθώς επίσης και από σημεία του όμορου νομού Χαλκιδικής.

Οι πιλότοι διαμαρτύρονται για τη δυσχέρεια στην εκτέλεση του πτητικού τους έργου ενώ κατά καιρούς ανάλογα παράπονα έχουν εκφράσει και καλαθοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές, ενίοτε και οδηγοί οχημάτων.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Να κάνουμε μια έκκληση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο με τα λέιζερ προς τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα.

Υπάρχει κίνδυνος πολύνεκρων τροχαίων ή αεροπορικών δυστυχημάτων.

Δεν είναι όλα παιχνίδι στη ζωή, κινδυνεύουν πολλοί συνάνθρωποι μας από αυτό το βλακώδες και επικίνδυνο "παιχνίδι" ορισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: