Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Με τον Ημίθεο στο στήθος



Πολύς λόγος έγινε πέρσι το καλοκαίρι σχετικά με το έμβλημα, που η διοίκηση της ΠΑΕ είχε επιλέξει ως επετειακό για τον εορτασμό ενός αιώνα ζωής του Συλλόγου. Η «κυανόλευκη» διοίκηση επέλεξε την «ασπίδα», που περιείχε ένα μεγάλο και ένα μικρότερο «Η», με τις χρυσές ενδείξεις «100» και «1908-2008».

Πολλοί ήταν εκείνοι, που δυστρόπησαν γιατί εγκαταλείφθηκε η απεικόνιση του Ημίθεου, στον οποίο οφείλει το όνομά του ο ιστορικότερος σύλλογος του Βορειοελλαδικού χώρου. «Κάπου έπρεπε να υπάρχει και ο Ημίθεος, έστω και αν ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό για τα 100 Χρόνια», σχολίαζαν απλοί οπαδοί της ομάδας, αλλά και πολλά σημαίνοντα στελέχη της ιστορικής διαδρομής του Ηρακλή.

Όπως ανακοίνωσε ο επίσημος ποδοσφαιρικός «Γηραιός», δίνοντας στην δημοσιότητα το νέο έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας, που από σήμερα (10/06/2009) θα φέρει το τμήμα, η είδηση είναι μία και σημαντική: ο Ημίθεος επανέρχεται, σε απόλυτο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Το νέο σήμα (βλέπετε την απεικόνισή του), το οποίο θα φέρουν στο στήθος οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές, αποτελείται από τη φιγούρα του Ημίθεου της Μυθολογίας, περιβαλλόμενη από έναν κεντρικό δακτύλιο, ο οποίος με τη σειρά του περιβάλλεται από δύο λεπτές περιφέρειες κύκλου. Στον κεντρικό κύκλο αναγράφονται - στο επάνω μέρος του - οι ενδείξεις ΠΑΕ (με μικρού μεγέθους κεφαλαίους χαρακτήρες) Ηρακλής (με μεγάλου μεγέθους κεφαλαίους χαρακτήρες) και – στο κάτω μέρος του δακτυλίου – η ιστορική ημερομηνία ιδρύσεως του Συλλόγου, 1908.

Ουσιαστικά πρόκειται για την απόφαση επαναφοράς του (ιστορικού) σήματος, που χρησιμοποιούσε η ΠΑΕ πριν το επετειακό, με μόνη διαφορά τη χρωματική παράλλαξη, που κρίνεται αισθητικά επιτυχής. Συγκεκριμένα, τόσο ο κεντρικός περιφερειακός δακτύλιος και η φιγούρα του Ημίθεου έχουν πιο ανοικτό και φωτεινό μπλε χρώμα, σε σχέση με το σκούρο μπλέ του σήματος, που έπαψε να εμφανίζεται το περσινό καλοκαίρι, προς χάριν του Ιωβηλαίου. Το νέο έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας θα κοσμεί πλέον τη φανέλα και τα είδη ένδυσης του τμήματος, την εμπορική αλλά και επικοινωνιακή καταγραφή της ομάδας και της ΠΑΕ.

Πηγή: Blue Arena

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια, μόνο μια τέτοια προεδράρα σαν τον Ρέμο μπορούσε να καταργήσει τον Ηρακλή τον ημίθεο και να τοποθετήσει για έμβλημα το Ήτα. Ήτα Ήτα να μην απορούνε για την ήττα... Είσαι πολύ λίγος Ρέμο για να είσαι πρόεδρος αυτής της ιστορικής ομάδας. Τα μπογαλάκια σου και στα νυχτερινά κέντρα ή στον Λαγκαδά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρέμος είναι ο μόνος που πήρε προσωπικά επάνω του το χρέος του Ηρακλή και πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε αυτόν τον άνθρωπο.

Όσο για κάποια λάθη που κάνει είναι από την αγάπη για την ομάδα και την απειρία του στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Περιμένουμε το κύπελο του χρόνου στον Πύργο τον Λευκό όπως το υποσχέθηκε ο μεγάλος Πρόεδρος.