Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι η ακριβότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο


Το τελευταίο κομμάτι της σειράς 'Luxus II' της Leica, διακοσμημένη με χρυσό και δέρμα – Υπολογίζεται πως θα “πιάσει” πάνω από 1,7 εκατομμύρια λίρες

Μια μοναδική φωτογραφική μηχανή αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό στο Χονγκ-Κονγκ, στις 22 Νοεμβρίου, από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, με στόχο να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής, ίσως και πάνω από τα 1,7 εκατομμύρια λίρες που είναι η τιμή που “έπιασε” πέρυσι μια άλλη, σπάνια μηχανή, μια Leica Series 0.

Η περί ης ο λόγος μηχανή είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μοναδική Leica, μοντέλο Luxus II, που κατασκευάστηκε το 1932 κι ήταν μόλις η μία από τις τέσσερις “ειδικές”, επετειακές μηχανές που έφτιαξε η εταιρεία εκείνη τη χρονιά. Η τύχη των άλλων τριών αγνοείται.


Τα μεταλλικά της μέρη είναι από χρυσό (!) και είναι διακοσμημένη με αυθεντικό δέρμα κροκοδείλου! Φέρει τον σειριακό αριθμό 88840 και φοράει ένα φακό Elmar των 50mm. Έχει διασωθεί ακόμα και η αυθεντική της δερμάτινη θήκη.

Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή ανακαλύφθηκε τυχαία πριν από 12 χρόνια από τον κ. Μαρκ Άλουμ, έναν ειδικό σε αντίκεςκατά τη διάρκεια εκδήλωσης του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου (BBC's Antiques Roadshow).

Δεν υπάρχουν σχόλια: