Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Β. Παπαγεωργόπουλος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρ
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προσέρχεται στο Δικαστικό Μέγαρο για την επανεξέταση σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.

 Σήμερα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που καταδικάστηκε πριν από οκτώ μήνες πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έφθασε το πρωί στο δικαστήριο από τις φυλακές Διαβατών και χειροκροτήθηκε από πλήθος που βρισκόταν στο σημείο προς συμπαράστασή του.
Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του παρόντες ήταν η σύζυγός του Ελένη Παπαγεωργοπούλου, φίλοι, συγγενείς και άλλοτε στενοί του συνεργάτες.

Μαζί του δικάζονται ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και δεξί του χέρι, Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

«Ήμαστε αθώοι και μας κουβαλάνε με χειροπέδες. Η Δικαιοσύνη θα πει την αλήθεια», φώναξε ο κ. Λεμούσιας, φθάνοντας στο Εφετείο.

Το εδώλιο του δικαστηρίου θα συμπληρωθεί από τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών με αναστολή και παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι να υπάρξει ετυμηγορία από το Εφετείο.

Στη δίκη παρίσταται ως πολιτικός ενάγων ο δήμος Θεσσαλονίκης και εκπροσωπείται από δύο δικηγόρους.

Με «ήσυχη συνείδηση» στο Εφετείο

Σε επιστολή του από τη φυλακή την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωνε ότι θα παρουσιαζόταν σήμερα στο Εφετείο με «ήσυχη συνείδηση» και με «απεριόριστη εμπιστοσύνη στην τελική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

«Θα παρουσιασθώ την ερχόμενη Τρίτη (22-10-2013)  στο πενταμελές Εφετείο με ήσυχη την συνείδησή μου, και με απεριόριστη εμπιστοσύνη στην τελική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία είμαι βέβαιος ότι μέσα σ’ ένα πνεύμα ψυχραιμίας και απόλυτης νηφαλιότητας, αλλά και μακριά από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, θα κρίνει αποκλειστικά βάσει συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: