Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δήμος Πολυγύρου: Νέο σεμινάριο για την κομποστοποίηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ:
ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ


150 κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους πολίτες τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 μετά την πραγματοποίηση ενός ακόμη κύκλου ενημερωτικών σεμιναρίων. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 11 σεμινάρια και έχουν διατεθεί περίπου 500 κάδοι κομποστοποίησης.
Οι κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου, που έχουν υποβάλει αίτηση για την απόκτηση κάδου κομποστοποίησης, θα ενημερωθούν από επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με το οποίο ο Δήμος Πολυγύρου έχει αναπτύξει συνεργασία, για τα οφέλη  της ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων και τη σωστή χρήση του πράσινου κάδου (κομποστοποιητής) από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Το ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα κομποστοποίησης αυξάνεται συνεχώς και ο Δήμος Πολυγύρου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις από δημότες που επιθυμούν να τοποθετήσουν στον κήπο ή την αυλή τους κάδους κομποστοποίησης συμβάλλοντας στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση (υπάρχει στο δικτυακό τόπο του Δήμου Πολυγύρου http://www.polygyros.gr/ και αποστέλλοντάς την στο e-mail: recycle@poligiros.gr ή στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου (γραφείο 15) εργάσιμες ώρες και ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2371021420.

Παράλληλα με το πρόγραμμα κομποστοποίησης στο Δήμο Πολυγύρου βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόγραμμα ανακύκλωσης. Στους μπλε κάδους, η τοποθέτηση των οποίων ολοκληρώνεται και στα απομακρυσμένα Τοπικά Διαμερίσματα, συγκεντρώνεται  χαρτί και υλικά συσκευασιών από γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς σε λιγότερο από 20 μέρες και χωρίς το πρόγραμμα να βρίσκεται στην πλήρη εξέλιξή του ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 21 τόνοι σκουπιδιών, ποσότητα που θα κατέληγε στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: