Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Σκηνές ροκ» στην αυλαία της Προανακριτικής

Επεισοδιακή ήταν η τελευταία ημέρα για τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής με τα μέλη της να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες στους διαδρόμους της Βουλής.

Η ένταση είχε ξεκινήσει μέσα στην αίθουσα με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαπληκτίζεται σε υψηλούς τόνους με τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Δεν άργησε όμως να μεταφερθεί και στους διαδρόμους του κοινοβουλίου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «χουντικές μεθόδους» και να φωνάζει προς το προεδρείο πως «επιχειρείτε να επαναφέρετε την χούντα».

Απάντηση επιχείρησε να της δώσει ο κ. Παναγιώτης Ρήγας λέγοντας «αντε από δω βρε νούμερο».

Ένταση σημειώθηκε και μεταξύ των κυρίων Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) με τον πρώτο να φωνάζει «που είναι το πόρισμά σας; Έχετε ή όχι;».

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η απόφαση του προεδρείου να καλέσει τα μέλη της επιτροπής να αποφανθούν για το κείμενο του πορίσματος χωρίς πρώτα να τους το δώσει για μελέτη.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σταύρος Κοντονής σημείωνε «πώς είναι δυνατόν να ψηφίσουμε ένα κέιμενο που δεν έχουμε δει. Αυτοί μπορεί να αθωώνουν τον Παπακωνσταντίνου».

Πάντως από την άλλη πλευρά ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ήταν ενήμερα για το δια ταύτα του πορίσματος. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσε το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για τον κ. Παπακωνσταντίνου και για τα αδικήματα της νόθευσης και απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος. Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους πορισματικές εκθέσεις.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: