Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Έργα του Δήμου Σιθωνίας στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης

Την πορεία μιας σειράς έργων επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος, στη Δημοτική Κοινότητα Συκιάς, συνοδευμένος από συνεργάτες του.

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας επισκέφθηκε τη Συκιά και παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας  κ.κ. Νικόδημος.

Ο κ.Τζίτζιος επιθεώρησε την πορεία των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε το νέο γήπεδο 5x5, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα και συνεχάρη τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς κ. Ελευθέριο Κανέλη για την προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους οι νέοι της περιοχής. Η κατασκευή του γηπέδου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των νέων της Συκιάς και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη χρηματοδότηση και  την κατασκευή του ήταν άμεσο.
Στη συνέχεια ο κ. Τζίτζιος παρακολούθησε την πορεία κατασκευής του Λυκείου  Συκιάς. Η κατασκευή του εν λόγω έργου άρχισε επί θητείας του κ. Τζίτζιου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και πλέον συνεχίζεται  από την Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Τελευταίος σταθμός του Δημάρχου Σιθωνίας ήταν η παραλία Συκιάς, όπου συνεχίζεται η κατασκευή του έργου οδικής σύνδεσης τριών παραλιών στην ευρύτερη περιοχή «Αλάτι». Το έργο έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα οδικής σύνδεσης στην περιοχή και έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία των τριών αυτών έργων δήλωσε: «Πρόθεσή μας είναι η αναβάθμιση των υποδομών στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Τορώνης, η οποία αποτελεί την πλέον τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Σιθωνίας.  Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών μας αφενός και αφετέρου να οδηγήσουμε την περιοχή σε μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη».Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του που εργάζονται συστηματικά για την αναβάθμιση της περιοχής.

Τον κ. Τζίτζιο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης κ.Κυπαρίσσης Ντέμπλας, η Πρόεδρος της Α.Ε Τουριστικής κ.Μαρία Λαθούρη Πάργα, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κ.Νίκος Χριστοδούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αναγνωστάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: