Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο image maker του Πάνου Λειβαδά


Μια πολύ περίεργη ιστορία και μια ακόμη πιο περίεργη σχέση κρύβεται πίσω από την προσπάθεια που μεθοδεύθηκε τις τελευταίες ημέρες να παρουσιαστεί ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης ως στέλεχος της Χρυσής Αυγής και ως υπέρμαχος του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν αυτονόητο ότι ο «τσεκουροφόρος» ακροδεξιός Βορίδης του παρελθόντος θα μπορούσε να ...κυνηγάει και Εβραίους όμως τα όσα έγραψε ένα Ισραηλίτης εξ Ελλάδος – και επίσης απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών – στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ «Χάρετζ», έκαναν αίσθηση όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και στη Γερμανία όπου το συγκεκριμένο άρθρο αναδημοσιεύθηκε.

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι ο κ. Σάμπι Μυωνής (Sabby Mionis) – όπως γράφεται το όνομά του στα ελληνικά – και μετακόμισε στην πατρίδα του μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο του Ψυχικού.

Είναι σαφές ότι είναι πολέμιος του αντισημιτισμού, ως γνήσιος Εβραίος αλλά προκαλεί εντύπωση η πολεμική του κατά ενός «συμμαθητή» του. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Ο κ. Μυωνής είναι φίλος ενός διαπρεπούς image maker, επίσης ισραηλίτη, του Ζαν Κοέν, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελλάδα. Ο κ. Κοέν θεωρείται ικανότατος επικοινωνιολόγος και αποδεκτός από τον πολιτικό κόσμο.

Η φιλία αυτή δεν θα είχε τίποτα το επιλήψιμο. Όπως τίποτα το επιλήψιμο δεν έχει και το γεγονός ότι ο κ. Κοέν ήταν αυτός που «έφερε» το άρθρο της Χάρετζ για τον Βορίδη στην Ελλάδα αφού και το μετέφρασε και το ανέβασε στην προσωπική ιστοσελίδα του.

Η σχέση... κλειδί

Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Κοέν έχει αναλάβει το image making ενός «γαλάζιου» υποψηφίου στο νομό Αττικής και θεωρητικά τουλάχιστον, «αντιζήλου» - αν όχι αντιπάλου - του Μ. Βορίδη. Του διατελέσαντος στις κυβερνήσεις Καραμανλή Γενικού Γραμματέα Τύπου Πάνου Λειβαδά!

Ο κ. Λειβαδάς έχει πάρει το «πράσινο» φως από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής. Η σχέση λοιπόν του κ. Λειβαδά με τον κ. Κοέν δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την «μεταφορά» στην Ελλάδα του άρθρου του κ. Μυωνή.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς δυσαρεστήθηκε σφόδρα από αυτό το κάτω από τη μέση χτύπημα σε βάρος του Βορίδη.

Και μια... λεπτομέρεια που έχει την αξία της: Πάνος Λειβαδάς και Μάκης Βορίδης φοιτούσαν στην ίδια τάξη του Κολλεγίου και αποφοίτησαν, φυσικά, την ίδια χρονιά!

Πηγή: diktionews

Δεν υπάρχουν σχόλια: