Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Kάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, υπουργών της κυβέρνησης (Άννα Διαμναντοπούλου, Γιώργος Μπαμπινιώτης), του αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και άλλων επισήμων.

Nωρίτερα, ολοκληρώθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, την οποία παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ενώ έγινε και η κατάθεση στεφάνων.


Λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης, σημειώθηκαν εντάσεις και μικροσυμπλοκές στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και πολίτες που φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών και απωθήθηκαν προς την Οδό Σταδίου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν και οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια ενώ ήδη σημειώθηκαν οι πρώτες προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας

Η πρωτεύουσα από το Σάββατο, οπότε πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, θυμίζει φρούριο με κιγκλιδώματα στην οδό Πανεπιστημίου, τα οποία αποκλείουν την πρόσβαση του κόσμου κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί και στο ύψος της Όθωνος, ενώ κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.

Στα τοπικά αστυνομικά τμήματα θα βρίσκονται μόνο ο αξιωματικός υπηρεσίας, οι αναγκαίες περιπολίες και οι σκοποί, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ.

Κατά μήκος της διαδρομής θα βρίσκονται παντού αστυνομικές δυνάμεις ενώ ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετάει και θα συντονίζει τις έρευνες από αέρος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως έχει δοθεί ρητή εντολή στους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν όποιον επιχειρήσει να διακόψει τη στρατιωτική παρέλαση.

Ηδη από τις αρχές της εβδομάδας τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική αποκωδικοποιούν ύποπτα σήματα και πληροφορίες από ομάδες αντεξουσιαστών ή ακροδεξιών που θα προσπαθήσουν να παρεισφρήσουν στο πλήθος των πολιτών που θα βρεθούν για να παρακολουθήσουν ήσυχα την παρέλαση, για να προκαλέσουν έκτροπα και φασαρίες.

Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι τα περί ύπαρξης «ειδικού σχεδίου διαφυγής ανώτατων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της χώρας», σε περίπτωση επεισοδίων στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, διέψευσε με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, κλειστοί θα είναι από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη.

Σε ισχύ έχουν τεθεί και σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: