Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκιδική (Video)


Mε επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, η Χαλκιδική τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ.Νικοδήμου και αργότερα επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας και των συνοριακών φυλάκων ενώπιον των επισήμων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας, ενώ παρέστη η βουλευτής Χαλκιδικής Άννα Κατσαρού, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.


Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκε η εθνική επέτειος και στα Ν.Μουαδανιά, όπου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.


«Με ομόνοια και σύμπνοια θα νικήσουμε και θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» δήλωσε μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Υπογράμμισε επίσης χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πίστευε πως αυτοί οι ξυπόλητοι Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα» αναφερόμενος στον αγώνα του 1821.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παρέλαση, μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ» ενώ πρόσθεσε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ακεραιότητας της χώρας μας και της ανεξαρτησίας μας».



Πηγή: Halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: