Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Βασταρδής


Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 18 Μαρτίου στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής, πατέρας της ηθοποιού και σεναριογράφου Άννας Ανδριανού.

Η υγεία του Νίκου Βασταρδή τους τελευταίους μήνες ήταν επιβαρυμένη εξαιτίας ενός ατυχήματός του.

Την Τρίτη, στις 15:00 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον ηθοποιό Νίκο Βασταρδή, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.


Γεννημένος το 1924 στον Πειραιά, ο Ν. Βασταρδής σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και πρωτοεμφανίστηκε το 1942 με την «Αγριόπαπια» του Ίψεν.

Συνεργάστηκε με το Θέατρο του Λαού και τους «Ενωμένους Καλλιτέχνες» (1945-1946), ενώ το 1947 συμμετείχε στον θίασο του Γιώργου Παππά και το 1948 στο θίασο Βασίλη Λογοθετίδη. Το 1953 συγκρότησε δικό του θίασο οπερέτας, ενώ το 1955 και το 1956 επιστρέφει στην πρόζα.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινιίες: «Χωρίς συνείδηση», «Ιπποκράτης και Δημοκρατία», «Παύλος Μελάς» κ.ά. ενώ η στροφή του στην τηλεόραση σφραγίστηκε με σειρές όπως το «Ανακριτικό γραφείο» και η «Πορφύρα και αίμα» της Βούλας Ζουμπουλάκη, όπου υποδύθηκε τον Ρωμανό Διογένη δίπλα στη Βασίλισσα Ευδοκία.

Για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγητής της υποκριτικής στη Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη, ενώ από το 1992 ίδρυσε δική του Δραματική Σχολή.

Είναι ενδεικτικό ότι ήταν από τους λίγους ηθοποιούς της γενιάς του που ήταν τόσο άμεσος, δημοφιλής και αγαπητός στη νέα γενιά θεατρίνων, την οποία μύησε μέχρι πολύ πρόσφατα, 8 μήνες πριν, στην τέχνη της υποκριτικής.

Πηγή: Innews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλος ηθοποιος και σεμνος ανθρωπος,καλο ταξιδι